Lydbøger » Møgtøs

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Møgtøs Lydbog

4.4/5

Forfatter: Ingrid Carlqvist & Donya Wihbi

lydbog og e-bog

Introduktion

Donyas historie i Møgtøs er barsk og brutal at læse om, men netop derfor er den også vigtig at dele med resten af verden. Møgtøs er en historie om et familieopgør, der strækker sig over landegrænser, og hvor vold stille og roligt bliver en fast del af hverdagen for den stakkels Donya.

Selv før Donyas forældre gik fra hinanden, havde hendes barndom ikke været den bedste. Donyas far var en aggressiv mand, og fysiske reaktioner var en forventelighed fra hans side.

Møgtøs fortæller om en barndom, der bliver præget af fysisk og psykisk vold for en ung pige, som mod alle odds alligevel bliver ved med at kæmpe imod.

Informationer:

Oplæser: Lise Larsen
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 5 minutter

Møgtøs: Handling

Møgtøs lydbog begynder i Donyas liv, da hun er kun otte år gammel. På daværende tidspunkt står hun til at skal begynde et nyt liv i Sverige efter at være vokset op i Libanon. Det er Donyas far, som efter flere år med sparsom kontakt til sin datter, pludselig river hende væk fra alt, hvad hun kender i Møgtøs lydbog gratis. Faderens påstand er, at de begge trænger til at starte på en frisk, og for at kunne gøre det, skal de væk fra Donyas mor. År forinden blev Donyas forældre skilt på grund af faderens voldelige tendenser, og det er også mod Donyas egen vilje, at hun nu befinder sig i Sverige uden sin mor.

I Møgtøs lydbog kan læseren høre, hvordan Donya fik at vide af sin nye stedmor, at hendes egen mor ikke ville vide mere af hende. Donya fik besked på at glemme sin mor, og hendes nye liv var hendes eneste liv. Men det liv blev meget hurtigt til et nyt helvede for Donya i Møgtøs lydbog gratis.

Donya må dagligt lide under faderens og stedmoderens voldelige tendenser. Hun bliver kaldt for skældsord hver dag og mishandlingen eskalerer, hver dag der går. Da Donya endelig bliver femten år gammel, er hun i stand til at flygte, og hun finder tryghed for en stund hos en plejefamilie.

Plejefamilien hjælper Donya med at genoptage kontakt til sin rigtige mor tilbage i Beirut, Libanon, og da hun fylder seksten, tager hun alene tilbage til sit fødeland i Møgtøs lydbog.

Der går dog ikke lang tid, før faderens familie træder ind i billedet, og Donya må se sig kidnappet endnu engang. Denne gang viser omstændighederne sig blot at være endnu værre.

Om forfatteren: Ingrid Carlqvist & Donya Wihbi

Det er Donya Wihbi selv, der fortæller sin livshistorie i samarbejde med forfatter Ingrid Carlqvist. Netop fordi Donya selv er med til at fortælle sin historie, rammer de personlige detaljer og Donyas følelser endnu hårdere.

Det er ikke første gang, at Ingrid Carlqvist har hjulpet med at fortælle om brutale barndomme og umenneskelige vilkår. På svensk har hun skrevet et par andre bøger om at kæmpe for sine sønner og sig selv i barske og umenneskelige vilkår.

Møgtøs er en barsk, men medrivende historie som læsere, der tidligere har læst bøger fra Virkelighedens verden, med stor sandsynlighed vil finde yderst interessant.