Lydbøger » Monark og menneske

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Monark og menneske Lydbog

4.1/5

Forfatter: Thomas Larsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Margrethe er vores alle sammens dronning, mest fordi mange af os knap kan huske en tid, hvor hun ikke har været vores dronning. I et halvt årti har Margrethe siddet som Danmarks dronning, hvilket hun nu gør status over. Monark og menneske er den nyeste biografi om Danmarks dronning, der ser på den professionelle side af at være Danmarks dronning et halvt århundrede. Men den ser også på mennesket under kronen.

I Monark og mennesker bliver der fortalt anekdoter og personlige historier fra et liv, som er med til at male et smukt portræt af vores dronning, og den imponerende kvinde hun har været udadtil hele sit liv. 

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 8 timer og 35 minutter

Monark og menneske: Handling

Monark og menneske lydbog er dronning Margrethes liv sat på papir. Kort og godt er det 50 år af hendes liv, som forfatter Thomas Larsen har kogt ned til de essentielle historier, der alle er med til at gøre Margrethe til den monark, hun har udviklet sig til. Monark og menneske lydbog gratis fortæller om en ung Margrethe, der måtte overtage en elsket trone efter en elsket konge og far. Der er beretninger om de mange første år, hvor Margrethe voksede med sin rolle, som Danmarks nye dronning. Og der er anekdoter om det menneske, som har stået i spidsen for Danmark utallige gange på godt og ondt.

En lang række af kongelige fra hele Europa har været med til at bidrage med historier om de opture og nedture, som har præget livet som monark i 50 år. Desuden giver Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, også sine historier et personligt præg fra sit forhold og samarbejde med Danmarks dronning i Monark og menneske lydbog gratis.

Monark og menneske lydbog tegner et smukt billede af en stærk kvinde, som hviler trygt i sin rolle i sin voksende familie. Men også som ansigtet for nationen og rigsfællesskabet har Margrethe for længe siden fundet sin rolle, hvilket dronningens nære venner også beretter om.

Nogle af de smukkeste kapitler må siges at være dem, hvor dronningens passion for kunst og håndværk skinner igennem. Men også kapitlerne, der sætter fokus på Grønland og de kongeliges forhold hertil er smukt beskrevet, hvor mennesket i dronningen træder frem fra skyggerne med hjertet på rette sted i Monark og menneske lydbog.

Om forfatteren: Thomas Larsen

Monark og menneske er et smukt portræt af en stærk kvinde, som på ingen måde kan siges at have levet et simpelt liv. I hele sin karriere som Danmarks dronning har Margrethe arbejdet hårdt for at blive den person, som enhver i Danmarks befolkning både holder af, men også lytter til i svære tider.

Det er ikke første gang, at Thomas Larsen har skrevet en biografisk bog i samarbejde med dronningen. I 2016 udgav han i samspil med dronningen en bog om De dybeste rødder i Danmark. 

I Monark og menneske kommer dronning Margrethe også med indblikket i et liv, hvor hun har været statsoverhoved for Danmark i 50 år. I kombination med Thomas Larsens skarpe iagttagelser bliver Monark og menneske til et smukt og rørende portræt af Danmarks regent, som har samlet nationen indadtil.