Lydbøger » Nadja og de 170 kilo

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nadja og de 170 kilo Lydbog

4.3/5

Forfatter: Nadja Engsig

lydbog og e-bog

Introduktion

Du kender måske Nadja Engsig fra dokumentaren ’Nadja og de 170 kilo’, som kørte på TV2. Den historie publikum fik derigennem var dog kun brøkdelen af den fulde historie, som Nadja nu selv vil fortælle i Nadja og de 170 kilo. Nadja åbner ærligt op, om det liv hun har ledt, hvor mad hurtigt blev den ene ting, som hun havde totalt herredømme over, indtil det en dag blev et misbrug. 

Det er Nadjas personlige historie om en barndom fyldt med kaos, hvor hun opdagede maden som et centralt holdepunkt. Misbruget voksede støt med de mange makrelmadder, marsbarer og forbruget af mayonnaise, der tog til. Nadja og de 170 kilo griber også fat i det system, som skulle være hendes redning, men som ikke greb opgaven korrekt, og hvordan Nadja endte med at tage djævelen ved hornene på værste vis.

Informationer:

Oplæser: Iben Dorner
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 34 minutter

Nadja og de 170 kilo: Handling

Nadja og de 170 kilo lydbog gratis er en gribende og personlig fortælling. Nadja fortæller om den kamp det har været at kunne se sig selv som et komplet menneske til trods for de mange kampe hendes korte liv har budt hende. Nadja og de 170 kilo lydbog er historien om en barndom, hvor familien brød sammen i omsorgssvigt, der på de dårligste dage endte med seksuelle overgreb og en voksende spiseforstyrrelse. 

For hvordan kan man komme ud på den anden side af den onde spiral, der først har sat sine kløer i dig på den måde? Nadja og de 170 kilo lydbog åbner op for denne krævende oplevelse med Nadjas minder fra en skoletid, som mildest set ikke var positiv på nogle områder.

Systemet smed Nadja rundt fra skole til skole, mellem den ene sagsbehandler efter den anden og et utal af sociale tilbud, som alt sammen skulle hjælpe Nadja, men aldrig nåede så langt. Nadja og de 170 kilo lydbog gratis er et vidnesbyrd om desperation og misforståelse. En desperation, der stammer fra konstant mobning i skolesystemet og total misforståelse fra de voksne, som på intet tidspunkt kunne hjælpe Nadja. 

Nadja og de 170 kilo lydbog fortæller om en sorg, der sætter sine tydelige spor i den tykke pige, som føler, at det er hendes egen skyld det hele. Nadja fortæller om, hvordan hun til sidst ikke så anden udvej end at gøre noget ved det selv. 

Dog blev hendes valg om ændring ikke til det bedre med alkohol og stoffer, sex og selvskade og desuden gerne tæt på 4.000 kalorier på et enkelt måltid. Der skulle mere til end hvad Nadja selv kunne håndtere, og det var svært. Ikke desto mindre, har Nadja nu fundet modet til at fortælle sin historie.

Om forfatteren: Nadja Engsig

Nadja Engsigs historie er desværre ikke den eneste af sin slags, og netop derfor er den ekstra vigtig at få frem i lyset. Det har til dels også været derfor, at Nadja har fortalt sin historie i Nadja og de 170 kilo. Fordi andre på bagsiden af Danmark skulle have en af spejle sig i for at se, at det kan lykkes, hvis man møder de rette mennesker, som er villige til at hjælpe. 

Det er Nadjas førstehåndsberetning fra et liv helt på bunden af den sociale arv. Men det er også en solstrålehistorie om at bryde den sociale arv, når de rette voksne kan hjælpe udover de 170 kilo.