Lydbøger » Narnia

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Narnia Lydbog

4.1/5

Forfatter: C. S. Lewis

lydbog og e-bog

Introduktion

Hvem kender ikke en smule af historien om det fortryllede land Narnia? Måske har du læst den som barn, eller fået den læst højt af dine forældre? Historien om Narnia er historien om fire søskende, der kommer på en eventyrlig rejse, hvor de må se deres største frygt i øjnene for at redde Narnia og alle landets magiske beboere.

Narnia, løven, heksen og garderobeskabet er lige dele en eventyrlig fortælling, som det er en historie om at vokse op og indse hvilke ting i livet, der betyder mere end andre. Det er en fortælling om at erkende hvem man er, og derefter holde fast i den erkendelse, selvom den kan være svært. Og ikke mindst er det en fortælling om søskende, og hvor svært det kan være at have brødre og søstre nogle gange.

Informationer:

Oplæser: Lars Lippert
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 3 timer og 42 minutter

Narnia: Handling

Narnia lydbog starter i en verden præget af krig. Anden Verdenskrig har sat sine beskidte kløer i Storbritannien, og regeringen har bestemt, at alle børn skal evakueres i sikkerhed ude på landet, hvor bomberne har sværere ved at ramme dem. Det er ikke en nyhed, som Pevensie-søskende tager godt imod. Men Peter, Susan, Edmund og Lucy tager alligevel af sted til landet, hvor de skal bo hos den mystiske professor i Narnia lydbog gratis.

Livet på landet i et stort hus er ganske kedeligt for fire aktive børn, og en dag går de på opdagelse i huset. Men Lucy finder meget mere, end nogen af dem havde regnet med. Bagerst i et fortryllet garderobeskab finder hun en indgang til et magisk land, Narnia. Her er altid vinter og bidende koldt, men Lucy bliver venner med en venlig favn, Hr. Tumnus, som fortæller hende om den forbandelse, der ligger over landet i Narnia lydbog.

Da Lucy vil fortælle sine søskende om Narnia, er der ingen, der tror på hende. Indtil den dag hvor de ved et uheld alle sammen falder gennem den hemmelig indgang, og befinder sig lige midt i det kolde Narnia.

Der går ikke lang tid, før Pevensie-søskende må finde ud af, hvem de kan stole på blandt Narnias mange magiske beboere. Tør de stole på den onde heks, som har fortryllet landet til evig vinter, eller skal de søge efter den sagnomspundne Aslan, der siges at være landets sande hersker?

Narnia lydbog gratis er en tidløs historie, som tager fat i mange genkendelige emner fra at være barn, men sat i en magisk sammenhæng, som gør den underholdende og fortryllende fra start til slut.

Om forfatteren: C. S. Lewis

C.S. Lewis skrev Narnia bøgerne i en tid, der var præget af en krig, der lige havde hærget hele verden. Han var en stærk intellektuel mand af sin tid, og kom i fornemt selskab med andre store forfattere som blandt andet J.R.R. Tolkien, forfatteren bag Ringenes Herre.

Hele Narnia lydbog serien strækker sig over syv bøger, men det er bog nummer to, Løven, heksen og garderobeskabet, som langt de fleste kender. Det er også den af de syv, som er blevet genfortalt og adapteret flest gange lige siden sin udgivelse i 1950.

Pevensie-søskende, som læseren møder første gang i Løven, heksen og garderobeskabet følger med i enkelte af de andre bøger i serien om landet Narnia.