Lydbøger » Nattens blomst

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nattens blomst Lydbog

3.9/5

Forfatter: Nillou Zoey Johannsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Året er 1953. Nattens blomst løfter sløret for den unge Ziba, som vokser op i en by nær Teheran. Hun er den ældste datter til en magtfuld mand, men hendes drømme er større end faderens rigdomme.

Nattens blomst er fortællingen om Ziba, en ung og ambitiøs pige, som tør drømme ud over de drømme, som hendes forældre ikke engang tør tænke på. Det er en historie om at vokse op som kvinde et sted, hvor det knap nok er tilladt at være kvinde. Det er en gribende historie om at drømme, og at tro på de drømme, selv når alle odds er imod dig.

Nattens blomst er en bog om et liv som kvinde, som alle andre kvinder bør læse.

Informationer:

Oplæser: Randi Winther
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 10 timer og 16 minutter

Nattens blomst: Handling

Nattens blomst lydbog gratis tager os med til Teheran i Iran i 1950’erne. Det er hårde år at være kvinde i, ikke desto mindre er det, hvad Ziba er på vej til at blive. Hun ved, hvilken fremtid hun kan se frem til. Hun skal blot kigge på sin mor, som blev gift væk alt for tidligt til Zibas far. Ziba har drømme om et liv, som ingen anden kvinde i Iran overhovedet tør tænke på. 

Men hvordan kan man egentligt forvente andet, når Ziba er vokset op med inspirerende fortællinger om andre imponerende kvinder. Hele sit liv har hun hørt historier om sin mormor, om hvem det siges, at hun var alkymist og derfor også troldkvinde. Mormoderens evner siges at kunne forvandle simpelt sand til det fineste guld. Nattens blomst lydbog præsenterer mange flotte kvindebilleder, som Ziba kan se op til. 

Ifølge hendes far er der kun en vej for Ziba, men det er en vej, som Ziba under ingen omstændigheder har tænkt sig at betræde. Ziba drømmer om at læse medicin. Hun drømmer om at rejse hjemmefra i håb om at blive læge i den imponerende, men også frygtindgydende by Teheran.

Nattens blomst lydbog gratis spinder en fortælling om kvinder i flere generationer, og hvordan deres liv har udformet sig til det bedre, men mest det værre efter Zibas hoved. Ziba tænker tilbage på kvinderne fra Perserriget, som rent faktisk havde magt og noget at skulle have sagt, når det gjaldt deres eget liv. Ikke som nu, hvor Ziba skal vente eller bede om tilladelse fra sin far, før hun overhovedet må sige noget. Men en dag beslutter hun sig for, at tiden er inde til, at hun siger sin mening i Nattens blomst lydbog.

Om forfatteren: Nillou Zoey Johannsen

Nillou Zoey Johannsen blev født i Iran, men flygtede til Danmark i 1987 sammen med sin mor, da Nillou var kun otte år gammel. Hendes opvækst i Danmark gjorde hende senere til journalist og skribent på en række aviser. Nattens blomst lydbog er hendes debutroman til voksne, men hun har tidligere skrevet en ungdomsbog, Øen, som udkom i 2020.

Både Øen og Nattens blomst bærer præg af den flygtningebaggrund, som Nillou Zoey Johannsen selv er vokset op med. Det er bøger om kvinder, som skal affinde sig med et samfund, hvor de ikke rigtig passer ind. Som læser kan man ikke lade være med at gisne om, hvor meget af Nillous private historie har påvirket hendes romaner.