Lydbøger » Niels Klims underjordiske rejse

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Niels Klims underjordiske rejse Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ludvig Holberg

lydbog og e-bog

Introduktion

Den klassiske roman Niels Klims underjordiske rejse er skrevet af den danske/norske forfatter Ludvig Holberg. Forfatteren levede i det sene 17. og tidlige 18. århundrede, og han anses for at være den danske litteraturs fader. Han har skrevet værker inden for diverse genrer, hvor han har skrevet alt fra geografi og filosofi, til at have skrevet poesi, satire og komedie. Hans værker blev også fremvist på teatre, eksempelvis hans komedie Jeppe på bjerget.

Niels Klims er en teolog, og han er på en vandretur. Han ender med at falde ned i en hule i jorden, hvor han havner på en underjordisk planet kaldet Nazur. Denne absurde planet er han fanget i, og man hører i værket alle hans observationer samt oplevelser. Man kan med fordel lytte til værket gratis.

Informationer:

Oplæser: Troels Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 25 minutter

Niels Klims underjordiske rejse: Handling

Forfatteren Ludvig Holbergs ikoniske klassiker Niels Klims underjordiske rejse er et værk, som ingen andre. Ved at læse dette fortryllende værk, får man en begivenhedsrig fortælling, som nærmest aldrig får en ende.

Niels Klims underjordiske rejse er en roman, der hører under genren fantasy. Niels Klims underjordiske rejse er en roman, som er en sand utopisk fortælling, der er fyldt med satire. Værket blev udgivet i 1741, og dette bærer værket derfor også præg af. Man kan med fordel lytte til Niels Klims underjordiske rejse lydbog gratis.

I Niels Klims underjordiske rejse lydbog introduceres man til teologen Niels Klims. Desuden hører man i Niels Klims underjordiske rejse lydbog, at teologen er taget på en fjeldvandring. På sin vandring falder han uheldigvis ned i en hule i jorden, og her forsvinder han ind i et helt nyt univers. Man kan med fordel lytte til Niels Klims underjordiske rejse lydbog gratis.

I Niels Klims underjordise rejse lydbog falder teologen ved navnet Niels Klims ned i en hule. Han falder ned i hulen i jorden ved et uheld. I falden ender han med at havne på en underjordisk planet. Planeten han placeres i kaldes Nazur, og denne planet er ikke som livet på jorden, som teologen ellers er vant til. I værket hører man alle de oplevelser og observationer, som teologen gør sig på den underjordiske planet.

Værket er skrevet i tiden hvor forfatteren levede, og går ud fra den daværende retskrivning. Man bør derfor som læser lægge mærke til, at der kan forekomme nogle sætninger med anden retskrivning, og ord som er af ældre dato.

Om forfatteren: Ludvig Holberg

Ludvig Holberg er en forfatter fra Danmark samt Norge, og han levede fra slutningen af det 17. århundrede og frem til midten af det 18. århundrede. Ludvig Holberg er en meget kendt figur på den nordiske litterære scene, og han anses ofte for at være den danske litterære fader.

Forfatteren er kendt for at have skrevet inden for diverse genrer, både seriøse og samfundsrelevante emner, men også humoristiske skønlitterære værker. Han har eksempelvis skrevet historiske, geografiske samt filosofiske værker, men han har også skrevet i genrene komedie, poesi samt prosa. Han er mest af alt kendt for sine humoristiske værker, eksempelvis Jeppe på bjerget, som også blev fremvist i diverse teatre.