Lydbøger » Nøjsomheden

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nøjsomheden Lydbog

4.7/5

Forfatter: Stine Askov

lydbog og e-bog

Introduktion

Nu kommer en ny og helt anderledes romantisk fortælling fra Stine Askov. Nøjsomheden er en finurlig fortælling om en ung kvinde, der ikke synes at passe ind nogle steder, men alligevel bliver hun ved med at lede. Mange dage leder hun mest mellem siderne i bøgerne, men en dag møder hun en, som er næsten lige så anderledes som hende selv.

Nøjsomheden er historien om Mona, der en dag møder Nikolaj og de to finder en fælleshed i deres kærlighed til bøger og litteratur. Og det selvom den ene er til Tove Ditlevsen, mens den anden er til Søren Ulrik Thomsen. Nøjsomheden er historien om to verdener, der finder sammen i en ny.

Informationer:

Oplæser: Camilla Lau
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 8 timer og ´36 minutter

Nøjsomheden: Handling

Nøjsomheden lydbog fortæller historien om Mona. Mona bor i en selvudnævnt ghetto, som de har valgt at kalde Nøjsomheden. Her bor en samling af farverige folk, der rangerer i alt lige fra pushere til feministiske kvinder med høje stemmer. Det er et liv lige efter Monas eget mærkværdige hoved, og når hun ikke er tilpas i sit hjem, drømmer hun sig til andre verdener ved hjælp af et utal af bøger i Nøjsomheden lydbog gratis.

Nøjsomheden har desuden også deres eget lille bibliotek, hvor beboere hele tiden kan bytte bøger og vaske tøj, for den står lige ved siden af vaskekælderen. Mona læser stort set alle bøgerne herfra, og hun efterlader små post-it-sedler med sine personlige anmeldelser for, at resten af beboerne kan få gavn af dem. Monas moster Tut kan tydeligt se Monas kærlighed til bøger, og hun sørger for, at Mona får et arbejde i Lindas Boghandel i Nøjsomheden lydbog. Da Mona begynder at arbejde i boghandlen, begynder hendes liv også at ændre sig.

En dag opdager Mona en ung mand, der behandler bøgerne lige så fint, som Mona selv gør, og hun kan ikke lade være med at blive fascineret af ham. Han hedder Nikolaj, og de to finder sammen gennem litteraturen, selvom de befinder sig i hver sin genre, og Mona nogle gange skal bruge en ordbog for at kunne forstå Nikolajs skjulte linjer i Nøjsomheden lydbog gratis.

Men nogle gange har fortiden det med at vende tilbage, og når man har haft så broget et kærlighedsliv som Mona, er det uundgåeligt, at det kommer til at påvirke det nye kærlighedsliv i Nøjsomheden lydbog.

Om forfatteren: Stine Askov

Med Nøjsomheden har Stine Akskov skrevet en medrivende fortælling om, hvor svært det kan være at være ung, og hvor meget man skal igennem for at finde sig selv. Det er en historie om at anerkende sin fortid, fordi den er med til at definere den person, man er blevet.

Hvis du ikke før har læst andet af Stine Akskov, er der flere af hendes romaner, som du nemt kan tage hul på. I sin forholdsvis korte karriere har hun formået at skrive mange gode romaner, som for eksempel Katalog over katastrofer eller Kaninens år. Hver historie har den samme genkendelig stil, som Akskov har formået at gøre til helt sin egen.