Lydbøger » Nordens herrer

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nordens herrer Lydbog

4.1/5

Forfatter: Bernard Cornwell

lydbog og e-bog

Introduktion

Serien om Sakserne er nået til den tredje bog i serien med Nordens herrer. Det bliver en brutal historie om nye venskaber og forræderi, når du mindst venter det. Det er en kamp mellem konger, der ender med at påvirke alle omkring sig på godt og ondt.

Nordens herrer er endnu en medrivende fortælling fra Bernard Cornwell, der har formået at fange den historiske stemning, som virkelig skinner igennem de specielle karakterer i Sakserne.

Nordens herrer er endnu en fortælling om de forhold, som mænd kan indlede på godt og ondt, når der lurer krig rundt om hjørnet. Og hvor lidt der skal til, før den ene træder frem og tager, hvad han vil have for næsen af den anden.

Informationer:

Oplæser: Martin Paludan-Müller
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 12 timer og 20 minutter

Nordens herrer: Handling

Nordens herrer lydbog begynder i året 878. Her følger læseren med Uhtred i sin opvækst hos de danske vikinger. Det har ikke været en nem opvækst, eftersom Uhtred er født som sakser. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at han som voksen tager tilbage til England for at kæmpe for det, han hele tiden er blevet fornægtet i sin barndom. Det bliver en lang kamp om at vinde sin titel tilbage, hvor han også må stå ansigt til ansigt med to ansigter fra barndommen, som han helst havde været foruden i Nordens herrer lydbog gratis.

På sin rejse kommer han ud for lidt af hvert, og han møder blandt andet en træl, som han på mærkværdig vis ender med at hjælpe fri. Trællen Guthred præsenterer sig dog ikke som træl, men derimod som Konge i Nordens herrer lydbog. De to danner en usandsynlig alliance, fordi de begge to kan se en fordel i det på daværende tidspunkt. Men ting ændrer sig, og på rejsen mod nord begynder der at dukke nye ideer op hos dem begge. Midt i problemerne med at holde samling og styr på en voksende hær, mænger kærligheden sig også mellem dem, da Uhtred bliver opmærksom på Guthreds søster, Gisela. Det kommer til at koste ham dyrt, da Guthred ser sit snit til at forråde Uhtred, og nu må Uhtred se sig selv solgt som træl i Nordens herrer lydbog gratis.

Uhtred må nu se frem til mange år som træl, inden han hjemme i Jylland endelig bliver befriet. Det er Jarl Ragnar den Yngre, der har skjulte planer for at befri sin danske fosterbror i Nordens herrer lydbog.

Om forfatteren: Bernard Cornwell

Bernard Cornwell har skrevet et væld af historiske romaner, der alle er med til at fortælle meget detaljeret om tilblivelsen af lande som England og Danmark i en vikingetid, hvor ingen rigtig var i sikkerhed på noget tidspunkt.

Cornwell er selv født og opvokset i England, men forsøgte i sin tid at flytte til USA med sin hustru. Det var dog ikke muligt for ham at få en opholdstilladelse af ukendte årsager. Det eneste arbejde han kunne finde på, som ikke krævede en opholdstilladelse, var at skrive. Hvilket han begyndte, og siden da har han skrevet den ene roman efter den anden. 

Nordens herrer er den tredje i serien om Sakserne, der afsluttes i fem bøger.