Lydbøger » Nordisk socialisme

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nordisk socialisme Lydbog

4.1/5

Forfatter: Pelle Dragsted 

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen Nordisk Socialisme er skrevet af politiker og tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten, Pelle Dragsted. I bogen giver Pelle hans bud på hvordan den demokratiske økonomi kommer til at se ud i fremtiden, og hvordan vi, i hans verden, laver den mest fair fordeling af samfundets rigdom.

I bogen ønsker Pelle at gøre op med den voksende sociale og økonomiske ulighed, og kommer med hans bud på hvordan vi som samfund politisk bedst tackler problemet. Han tager udgangspunkt i ideologier og de erfaringer, vi som velfærdssamfund har pådraget os.

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 9 timer og 39 minutter

Nordisk socialisme: Handling

Pelle Dragsted sætter i Nordisk socialisme lydbog spørgsmålstegn ved den klassiske, kapitalistiske økonomi. Det gør han bl.a. på baggrund af finanskrisen, klimaforandringerne, og en voksende social og økonomisk ulighed.

Pelle stiller i Nordisk socialisme lydbog flere spørgsmål, såsom hvordan økonomien kan styres mere demokratisk, hvad det betyder at demokratisere ejerskabet, og hvem der skal eje virksomheder og banker. Pelle stiller sig altså kritisk overfor det nuværende økonomiske system vi har i Danmark, kapitalismen. Samtidig med at han ønsker at sikre en demokratisering af økonomien, ønsker han også at skabe en økonomi, hvor vi som borgere får den størst mulige frihed og indflydelse.

I bogen kommer Pelle med hans egne svar på disse samt flere spørgsmål, og hvor han tager udgangspunkt i den form for socialisme, der allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund, og de erfaringer vi har skabt os. Pelle sætter det flere steder op mod kapitalismen, og hvordan han mener at socialismen i fremtiden vil være vejen frem, hvis vi ønsker et samfund i vækst, og hvor mennesker er lige – hvordan vi undgår at et fåtal får de fleste af samfundets rigdomme, mens andre må sulte.

Hvis man ønsker at læse Pelles syn på hvordan vi fikser nogle af de problemer, vi som samfund har i dag, bør du lytte til Nordisk socialisme lydbog gratis. Om man er enig med manden eller ej, er det aldrig en dårlig ide at blive præsenteret for andres synspunkter.

Om forfatteren: Pelle Dragsted

Bogen Nordisk socialisme er Pelle Dragsteds første bog. Pelle har en indgående viden til emnet, som han bl.a. har tilegnet sig gennem hans karriere som MF for Enhedslisten, og hans politiske arbejde gennem de seneste årtier. Pelle Dragsted er en venstrefløjspolitiker, som ønsker at gøre samfundsøkonomien mere demokratisk indrettet, og mener ikke, at de rigere bliver rigere og rigere. Pelle var i sin ungdom medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom.

Pelle har tidligere arbejdet som pædagogmedhjælper, arbejdsmand og politisk rådgiver. Han har en bachelor i historie og spansk ved Københavns Universitet, og har efteruddannelse inden for retorik og kommunikation, som han har fået ved Aarhus Universitet.