Lydbøger » Notre-Dame

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Notre-Dame Lydbog

4/5

Forfatter: Ken Follett

lydbog og e-bog

Introduktion

Lyt til Notre-Dame lydbog gratis af Ken Follett og få et unikt indblik i den franske katedral, som mange af os kender så godt. Denne bog kom til verden i kølvandet på, at den elskede katedral brændte. Herefter blev Follett opfordret til at skrive et værk om katedralens historie og betydning i det franske samfund. Det er blevet til dette værk, som du nu kan læse eller lytte til, hvis du er mere til lydbøger.

Giv dig i kast med denne fortælling og få del i denne personlige fortællinger, hvor det er tydeligt undervejs i fortællingen, at den har fået en helt central plads i den franske kulturhistorie.

Informationer:

Oplæser: Thomas Guldberg Madsen
Sprog: Dansk
Kategori: Historie
Længde: 1 timer og 8 minutter

Notre-Dame: Handling

Da den berømte Notre-Dame kirke brændte, blev forfatteren Ken Follett så berørt, at han straks valgte at drage mod den franske hovedstad. Dette skyldes ifølge Notre-Dame lydbog også, at Follett blev opfordret af sin franske forlægger til at skrive en bog om kirkens historie og betydning i det franske samfund. Da Follett blev valgte til at skrive værket om Notre-Dame, sagde han hurtigt, at alle honorarer ville gå til at genopbygge katedralen.

En af grundene til, at Ken Follett er en oplagt kandidat til at beskæftige sig med at skrive Notre-Dame er, at han tidligere har skrevet værket ”Jordens søjler”, der handler om at bygge en fiktiv katedral i England. Det beskrives i Notre-Dame lydbog, at dette har gjort Follett til en ekspert i, hvordan man byggede en katedral i Middelalderen.

Derfor fortælles det i Notre-Dame lydbog, at det var naturligt for den franske forlægger at give Ken Follett denne betydningsfulde opgave. Follett beskriver selv, at denne opgave har været unikt, og Notre-Dame er blevet et meget personligt værk om den katedral, som mange af os kender så godt.

Undervejs i Notre-Dame indgår der fortællinger om meget af det, som vi kender bedst ved den unikke katedral. For eksempel er der helliget et helt kapitel i romanen til at beskæftige sig med Victor Hugos roman ved navn ”Klokkeren fra Notre Dame”.

Lyt til Notre-Dame lydbog gratis og hør om, hvordan denne franske katedral har fået en central plads i den franske kulturhistorie. Der er ingen tvivl om, at Notre-Dame er skrevet på en gribende, morsom og yderst fascinerende måde.

Om forfatteren: Ken Follett

Den walisiske forfatter Ken Follett står bag værket Notre-Dame, som kan betegnes som en historisk roman. Det er ikke kun historiske romaner, som han har givet sig i kast med, for han har tidligere udgivet thrillers. På grund af sit arbejde som forfatter er Ken Follett i dag at finde på den britiske liste over de bedst sælgende forfatter i historien. Dette skyldes, at han har solgt omkring 100 millioner eksemplarer af sine bøger.

I sit forfatterskab har Ken Follett skrevet flere serier som for eksempel Piers Roper serien og Kingsbridge-serien. Kingsbridge-serien er blandt forfatterens mest kendte, og denne serie tæller blandt andet værker som ”Aftentid og morgengry” samt ”Jordens søjler”.