Lydbøger » Nu er det længe siden

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nu er det længe siden Lydbog

4.7/5

Forfatter: Hanne Reintoft

lydbog og e-bog

Introduktion

Hanne Reintoft har med Nu er det længe siden skabt en bog, som beskæftiger sig med krigen om Slesvig og Holsten. Bogen indledes i år 1863, hvor der er en meget trykket tilstand i den sydlige del af Danmark. Der er dog ikke udbrudt krig endnu, men mange frygter, at det kommer til at ske. Mit i alt dette bliver vi introduceret til den unge mand, Jens Peter, der har besluttet sig for at melde sig til tjeneste.

Lyt til Nu er det længe siden lydbog og hør om, hvor Jens Peter vil forsvare de danske besiddelser for enhver pris. Krigen viser sig dog at have uforudsete konsekvenser for Jens Peter og mange andre.

Informationer:

Oplæser: Karen Abrahamsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 14 timer og 47 minutter

Nu er det længe siden: Handling

Hanne Reintoft har med Nu er det længe siden skabt et værk, der tager fat i krigen om Slesvig og Holsten. Da historien i Nu er det længe lydbog indledes, er året 1863. Der er meget usikkerhed i luften, og det virker som om, at det trækker op til at være krig. Vi bliver i Nu er det længe siden lydbog gratis introduceret til en ung mand ved navn Jens Peter.

Jens Peter er fuldstændig fastlåst på, at han vil forsvare de danske besiddelser for enhver pris. Derfor fortælles det også i Nu er det længe siden, at han er klar til at melde sig som frivillig og drage i krig den næste dag, hvis det skal være.

Der går dog en tid i Nu er det længe siden lydbog, før en egentlig krig bryder ud. Det er nemlig først i 1864, at krigen bryder ud, og de danske tropper bliver overrumplet. Inden længe fortælles det i Nu er det længe siden, at Danmark må opgive Slesvig og Holsten, som Jens Peter og mange andre danske mænd ville forsvare med deres liv.

Lyt til Nu er det længe siden lydbog gratis og hør om, hvordan Jens Peter slipper fra krigen med livet i behold. Nu er det længe siden fortæller os dog, at Jens Peter og mange andre har fået dybe ar på sjælen. Splittelsen er også stor i de tidligere danske besiddelser. End ikke blandt Jens Peters fire børn er der enighed om, hvordan man skal reagere på sit nye land.

Lyt til Nu er det længe siden lydbog og hør om, hvordan krigshandlingerne skaber en splittelse i lokalsamfundet og endda mellem medlemmer af samme familie. Nu er det længe siden er en ærlig fortælling om en historisk begivenhed, der har været vigtig for den danske historie.

Om forfatteren: Hanne Reintoft

Hanne Beha Erichsen, også kaldet Hanne Reintoft, er forfatter til værket Nu er det længe siden. Erichsen er uddannet socialrådgiver, men har i løbet af sit liv været beskæftiget inden for mange forskellige felter. For eksempel har hun frem til 1993 været medlem af Etisk Råd og var i bestyrelsen for Mødrehjælpen frem til 1983.

Udover sit forfatterskab har Hanne Reintoft også givet sig i kast som redaktør på en brevkasse ved navn ”Hvad er min ret og hvad er min pligt” og senere ”Ugebladet Søndag”. Senere gav hun sig i kast som folketingsmedlem for SF, senere VS og til sidst DKP.