Lydbøger » Nye rejsende

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Nye rejsende Lydbog

4.2/5

Forfatter: Tine Høeg

lydbog og e-bog

Introduktion

Nye rejsende er skrevet som en blanding af prosa og poesi, hvilket er med til at skabe en helt bestemt og medrivende fortælling med ganske få ord per side. Tine Høeg beviser med Nye rejsende, hvor meget hun har ordet i sin magt, og hvor vigtige ord kan være i ethvert forhold i sine forskelligheder.

Det er Høegs debutroman, der i sin tid formåede at overbevise mange læsere om hendes evner om at sammensætte ord, og selv flere år efter sin udgivelser bliver den ved med at forbløffe læsere med sin simpelhed.

Du kan tage med fortælleren i Nye rejsende, som hun bevæger sig på grænsen mellem ung og voksen.

Informationer:

Oplæser: Tine Høeg
Sprog: Dansk
Kategori: Poesi
Længde: 1 time og 44 minutter

Nye rejsende: Handling

Nye rejsende lydbog er historien om den navnløse jeg-fortæller, der lige er blevet ansat som gymnasielærer. For at komme på sit nye arbejde skal hun pendle med tog hver dag. Det er der som sådan ikke noget underligt eller grænseoverskridende i, men på sin første dag på vej på arbejde møder vores fortæller en på toget. Det bliver starten på en helt anden rejse i Nye rejsende lydbog gratis for den unge fortæller.

Modsat mange af sine jævnaldrende kollegaer, der bruger pendlertiden på at få styr på sine sidste noter til dagens arbejde og undervisning, bruger fortælleren tiden på at forelske sig i en mand, som i forvejen er gift. Det var ikke nok at skulle finde sig selv i en ny rolle som underviser, nu bevæger fortælleren sig også ud på ujævn grund, hvor hun indleder en affære med denne mand, der i forvejen også har børn med sin hustru i Nye rejsende lydbog.

Siden da skifter historien mellem fortællerens forsøg på at navigere som ny underviser med de daglige pligter i gymnasieverden, undervisningen af trætte elever, klassefester og skolemøder, og de kontinuerlige og pirrende møder med manden på toget.

Toget kommer hurtigt til at danne rammerne for deres affære, og pendlersex bliver et nyt ord i begge deres vokabularier, mens de begge fantaserer om hinanden, når de ikke ses på toget i Nye rejsende lydbog gratis.

Flere læsere har valgt at se hendes konstante eskapader på toget, som en måde at finde frem til sig selv i en verden, hvor hun endnu ikke har fundet sin plads. Som underviser bliver hun stadig forvekslet med eleverne af de ældre kollegaer. Som elskerinden på toget udlever hun sit voksenliv til fulde.

Om forfatteren: Tine Høeg

Tine Høeg vandt debutantprisen i 2017 på Bogforum for sin roman Nye rejsende. På daværende tidspunkt var den så anderledes end meget andet fra en debutant. Siden da har Nye rejsende lydbog kun overtalt flere og flere læsere til at tage med på en togrejse uden sammenligning.

Efter hun debuterede med sin poesi/prosa-roman har hun også skrevet flere bøger, hvor hun forsætter med at vække opsigt med interessante emner. Det gælder blandt andet Tour de Chambre eller Sult, som begge har fået utrolig flotte anmeldelser. Det anbefales, at du begynder med Nye rejsende, inden du tager fat i en af hendes andre romaner, da den giver dig den smagsprøve mellem poesi og prosa, som Høeg virkelig er god til.