Lydbøger » Odysseen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (45 dage gratis)

Odysseen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Homer

lydbog og e-bog

Introduktion

Odysseen menes at være skrevet af den oldgræske forfatter og poet Homer. Forskere diskuterer dog stadig den dag det homeriske spørgsmål – altså spørgsmålet om, hvem Homer i virkeligheden var. Dog er ingen i tvivl om, at dette er et af de største hovedværker ikke blot i den græske litteraturhistorie men i verdenslitteraturhistorien.

Odysseen lydbog er en klassiker og en must-read-roman. Romanen er et episk, storslået mesterværk, som enhver med interesse i oldtidens Grækenland må læse. Vi giver dig adgang til Odysseen lydbog gratis her på siden. Det eneste du skal gøre er at følge instruktioner herunder. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse!

Odysseen er også lavet i en genfortolkning af Bent Haller fra 2016.

Informationer:

Oplæser: Poul O Boisen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 58 minutter

Odysseen: Handling

Odysseen er et det episke heltedigt, der handler om Odysseus’ tiårige rejse hjem fra krigen i Troja. Samtidig med Odysseus’ rejse fortælles den parallelle historie om Odysseus’ søns, Telemakos’, søgen efter sin far. Den tiårige rejse bliver en prøvelse uden lige for den snilde Odysseus, der møder helt utænkelige, storslåede og episke udfordringer på sin vej hjem til sin kone og sin søn.

Derhjemme venter Odysseus’ kone nemlig. Penelope, som konen hedder, venter ængsteligt på sin mand, mens utallige mænd banker på hendes dør i håbet om at vinde hendes hjerte. Kommer Odysseus nogensinde hjem igen, og kan Penelope holde sig i skindet?

Odysseen er en af de største bøger, der nogensinde er blevet skrevet, og du må ikke snyde dig selv for at opleve dette episke heltedigt. Det er stor digterkunst, der beretter om storslåede eventyr. På sin vej hjem møder Odysseus den enøjede kyklop, der ønsker at fortære Odysseus og hans besætning. På deres vej møder de også nymfen Kalypso, der holder Odysseus fanget i hele syr år.

Med Odysseen lydbog får en kæmpe oplevelse i selskab med Odysseus, Telemakis og Penelope. Denne udgave af Odysseen lydbog er oversat til dansk af Mogens Boisen og oplæst af Poul O Boisen. Men denne lydbog får du intet mindre en 17(!) timer i selskab med de græske guder og den episke fortælling om Odysseus. Hvis vi har vagt din interesse, kan du også få fingrene i Odysseen lydbog gratis. Du skal blot følge anvisningerne her på siden.

Om forfatteren: Homer

Den oldgræske forfatter og poet Homer regnes for at være ophavsmanden til de episke værker Iliaden og Odysseen, de to hovedværker i den oldgræske litteratur. Han anses den dag i dag som en af største og mest indflydelsesrige forfattere, der nogensinde har levet. Hvem Homer egentlig var, diskuteres dog stadig. Den dag i dag ved man således stadig ikke, hvor Homer blev født eller hvor har stammede fra.

Man er sågar i tvivl om, hvorvidt Homer overhovedet er ophavsmanden bag Iliaden og Odysseen. Hvem forfatteren til de to hovedværker i græsk kultur egentlig er, og hvem denne mystiske Homer er, diskuteres stadig den dag i dag, og denne diskussion har fået navnet ”det homeriske spørgsmål”.