Lydbøger » Øen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Øen Lydbog

4.7/5

Forfatter: Victoria Hislop

lydbog og e-bog

Introduktion

Øen er en historisk og enestående fortælling, som ikke alene trækker på virkelige historiske begivenheder, men også dækker flere årtier og de store spørgsmål, som ethvert menneske kommer ind på hele sit liv. Øen bringer den unge Alexis hele vejen fra London og til øen Kreta, hvor hendes familie stammer fra. Her bliver Alexis lovet at få besvaret alle sine spørgsmål, som ellers har været ubesvaret hele hendes liv.

Som historien fortælles i Øen indser Alexis, at det ikke blot er hendes families historie, som hun bliver vidne til. Den fortælling hun erfarer, dækker hundredvis af familier, der bliver revet fra hinanden på grund af en forfærdelig sygdom.

Informationer:

Oplæser: Christine la Cour
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 14 timer og 21 minutter

Øen: Handling

Øen lydbog er en fortælling om en ganske ubetydelig landsby, der alligevel har sin helt egen betydelige historie, der strækker sig over mere end 70 år. Troværdigheden i Øen lydbog gratis er delvist, hvad der gør den så rørende, men også det faktum, at den er baseret på virkelige historiske begivenheder om en sygdom, der hærgede stort over hele Europa i flere år. 

Det er en historie om, hvordan sygdom kan påvirke alle, hvad end man er smittet eller ej, og hvordan sygdom kan adskille hele familier og skabe utryghed, der sætter sig fast lang tid efter.

I Øen lydbog er Alexis desperat for at finde ud af sin families historie. Hele sit liv har hendes mor holdt sig tavs, hver gang Alexis har spurgt ind til sin familie og dennes fortid. Alexis ved, at hendes mor og resten af sin familie kom til London fra en lille by på Kreta, og hun planlægger derfor at rejse tilbage dertil. Inden hun tager afsted, får hun et brev med fra moderen til en tidligere veninde, som er blevet lovet at kunne fortælle Alexis alt, hvad hun ønsker at vide i Øen lydbog gratis.

På øen Spinalonga opdager Alexis, at den landsby hendes familie stammer fra, faktisk var en stor koloni for spedalske. Som den gamle veninde fortæller sin historie, opdager Alexis, at hendes families historie konstant blev hjemsøgt af den ene tragedie efter den anden, og på trods af en nær tilknytning til de mange spedalske, krævede det endnu mere af dem at rejse til London og starte et nyt liv i Øen lydbog.

Om forfatteren: Victoria Hislop

Med Øen har Victoria Hislop for alvor skrevet en roman, der sætter sig præg hos læseren. Det er en unik og lærerig fortælling om en tid, der prægede store del af Europa på godt og ondt. Med historien i Øen fremhæver hun ikke kun de negative aspekter af sygdommen, med også de minimale positive sider af at leve med spedalskhed.

Victoria Hislop har tidligere arbejdet som journalist, inden hun skrev sin første roman, Øen, der siden da har solgt mere end to millioner eksemplarer i hele verden. Alle hendes bøger er sidenhen blevet oversat til mere end 20 forskellige sprog i hele verden.