Lydbøger » Om hundrede år

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Om hundrede år Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anna Elisabeth Jessen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det lyder som en gentagelse af en historie, som mange andre allerede har fortalt hundrede gange. Men alligevel formår Om hundrede år at fortælle en skelsættende historie om en familie på tværs af generationer på en helt anden måde, som hiver læseren ind mellem siderne.

Om hundrede år fortæller historien, der begynder tilbage i 1914, da Første Verdenskrig gør sit indtog i hele verden. Det får konsekvenser for alle og ikke mindst en lille familie i Sønderjylland, som i efterfølgende generationer kan spore deres ændrede liv tilbage til dengang.

Om hundrede år er fortalt på en ny og overraskende måde, som ikke er set før, hvilket gør den til helt sin egen.

Informationer:

Oplæser: Bolette Schrøder
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 10 timer og 57 minutter

Om hundrede år: Handling

Om hundrede år lydbog fortælles fra flere personer, som tiden går og verdensbegivenheder påvirker en enkelt familie i Sønderjylland. Det hele begynder i 1914. Første Verdenskrig har sat sine kløer i hele verden og det kan også mærkes i Danmark. I Sønderjylland påvirker det familier mere end mange andre steder, for her må folk aktiv tage stilling til, hvilken side af krigen de vil kæmpe for.

For Hans bliver det et skæbnesvangert valg i Om hundrede år lydbog gratis.

Hans er sønderjyde, men han er også soldat. Han ender med at kæmpe på tyskernes side, hvilket betyder, at han aldrig vil vende hjem til sin slægtsgård igen. Den gamle slægtsgård bliver i stedet overdraget til søsteren, Helene, der er gift med Marius i Om hundrede år lydbog.

Sammen har de fem børn, som vokser op med en døv far. Alle deres liv bliver påvirket af den døve far, men også det valg, som deres onkel traf i krigen. For slet ikke at tale om den store krig, der trækker spor gennem familien i de næste hundrede år.

Om hundrede år lydbog gratis er fortalt på sin helt egen måde med små nedslag for hvert år, der går. Der bliver dannet et realistisk billede af, hvordan en så stor krig kan have sin indflydelse på en hel familie, selvom det kun er en enkelt mand, der har været af sted og opleve grusomhederne. Hvert kapitel er et nyt år, og hvert kapitel er en ny synsvinkel, hvilket er med til at forny historien hver gang.

Om hundrede år lydbog er en enestående fortælling om et liv som sønderjyde, når verden er i konstant forandring.

Om forfatteren: Anna Elisabeth Jessen

Om hundrede år er skrevet af Anna Elisabeth Jessen, der selv er sønderjyde, hvilket må siges at kunne mærkes i denne fortælling. Kendskabet til landet og områderne er så naturlige, at læseren føler sig som en del af det. De skiftende perspektiver gennem hele bogen er med til at holde læseren opmærksom, fordi der bliver nye ting at forholde sig til hele tiden.

Man skulle tro, at vi har hørt og læst alle de historier, der er at læse om de sidste hundrede år af vores verdenshistorie, men Jessen har alligevel formået at skrive en, der kan skifte mellem de store begivenheder i verden og de små, der kun påvirker den enkelte familie.