Lydbøger » Oprør og alliancer

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Oprør og alliancer Lydbog

4.9/5

Forfatter: Lars Erslev Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Det Arabiske Forår bragte stor forandring til Mellemøstens Arabien og nærliggende områder. I Oprør og alliancer bliver der stillet kritiske spørgsmål til netop de forandringer, som Det Arabiske Forår bragte af sig. Var det en succes eller en fiasko for de omkringliggende lande, og de mange begivenheder som fulgte i kølvandet på fjernelsen af det diktatoriske styre i Tunesien og Egypten? 

Mellemøstforsker Lars Erslev Andersen tager fat på de vigtigste politiske begivenheder i Oprør og alliancer lydbog med henblik på at forstå, hvad Det Arabiske Forår kastede af sig. Oprør og alliancer er et historisk indblik i et område med fortid fyldt med konflikter, som til sidste endte med et regeringsstyrt uden lige.

Informationer:

Oplæser: Niels Vedersø
Sprog: Dansk
Kategori: Historie
Længde: 12 timer og 32 minutter

Oprør og alliancer: Handling

For mere end 10 år siden begyndte Det Arabiske Forår, som skulle få konsekvenser lang tid efter. Det gælder både lokalt og på verdensplan. Oprør og alliancer lydbog gratis fortæller om de mange oprør, som til sidst fik fjernet diktatorerne fra deres poster i Tunesien og Egypten. Fra da af blev Mellemøstens regimer dirigeret knap så elegant over til at blive demokratier. 

I løbet af Oprør og alliancer tager Lars Erslev Andersen fat på de kritiske datoer og foretager en grundig og politisk analyse af landenes udvikling i årene efter Det Arabiske Forår. Oprør og alliancer lydbog kortlægger de mest dramatiske skillelinjer i Mellemøsten i håb om at finde et svar på, om Det Arabiske Forår var en fiasko eller ej.

Oprør og alliancer lydbog gratis lægger ikke skjul på, at langt de fleste konflikter tager udgangspunkt i religiøse og etniske udfordringer samt generationskonflikter og det store spørgsmål om kvinderettigheder. Der er langt mellem optimismen i bogen, og der bliver ikke lagt skjul på noget. Fakta bliver lagt frem i lyset og Andersen holder ikke tilbage på de barske informationer. 

Oprør og alliancer lydbog lægger vægt på de unge i regionen. Som så mange andre verdenstilfælde bliver fremtiden lagt på skuldrene af de unge, fordi det er op til dem at gøre det nødvendige opgør for at presse udviklingen i den rette vej, såfremt det er nødvendigt. Siden Det Arabiske Forår har regionen været i konstant forandring, og Andersen fastslår, at nu er det et spørgsmål om, hvordan de enkelte lande vil føre sig frem regionalt og ikke mindst globalt.

Om forfatteren: Lars Erslev Andersen

Lars Erslev Andersen har skrevet en række historiske bøger om verdenshistorien, lige fra Amerikas historie til de gamle grækere. Han er seniorforsker i teorier om global orden og Mellemøsten, og har været det siden 2008. Hans karriere har bragt ham verden rundt på forskningsophold og feltstudier, hvilke har affødt mange af de bøger han senere har fået udgivet. 

Disse dækker over diverse internationale forhold på kryds og tværs af lande såvel som internt i lande. ’Den amerikanske orden – USA og det moderne Mellemøsten’ trækker politiske og historiske tråde mellem USA og Mellemøsten i takt med globale trusler vokser for amerikanerne. Oprør og alliancer er hans første konkrete bog om Mellemøsten som Mellemøstekspert.