Lydbøger » Øst for Paradis

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Øst for Paradis Lydbog

4.1/5

Forfatter: Ulla Terkelsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Stort set alle der har set nyheder i løbet af de sidste årtier ved, hvem Ulla Terkelsen er. I løbet af sin karriere har Terkelsen rapporteret fra næsten alle verdens hjørner, og hun har opnået i respekt i branchen, som ganske få journalister kan prale af. Med Øst for paradis tager hun læseren med til Østeuropa, hvor hun selv er blevet rørt mest af folkets historie.

Siden kommunismen faldt, har den del af verden haft en særlig plads hos Terkelsen, hvilket hun nu fortæller om i Øst for paradis. Det er en personlig fortælling, men også en kærlighedserklæring til et land og et folk, som har gjort sit indtryk i Terkelsens hukommelse.

Informationer:

Oplæser: Ulla Terkelsen
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 6 timer og 19 minutter

Øst for Paradis: Handling

Øst for paradis lydbog er Ulla Terkelsens personlige fortælling om en af de begivenheder i hendes lange karriere, der har gjort størst indtryk på hende. Til trods for at have rejst næsten hele verden rundt, og rapporteret tilbage til Danmark om næsten alt mellem himmel og jord, er det faldet af Jerntæppet i Østeuropa, der skiller sig mest ud for Terkelsen. I Øst for paradis lydbog gratis fortæller hun noget af denne historie, som har gjort så stort et indtryk på hende.

Det er en historie om et Europa, som endelig fik lov til at vokse sammen igen. Ulla Terkelsen har altid haft en særlig plads i hjertet til folket fra Østeuropa, og det gælder både før og efter kommunismen havde sit tag i landet. Allerede da Terkelsen var kun 19 år gammel, flyttede hun til Polen for første gang, og hendes venskaber strækker sig helt tilbage til dengang. Siden hendes ungdom i 1960’erne er hun flere gange vendt tilbage til både Polen, Østtyskland og Ungarn for at besøge landet og sine venner, hvilket hun fortæller om i Øst for paradis lydbog.

Til trods for at mange andre anser østeuropæer for at være snæversynede nationalister, har Ulla Terkelsen en helt anden holdning til det smukke folk, som hun fortæller i Øst for paradis lydbog. Faktisk er hun enig med dem på mange andre områder, og hun holder af dem i modsætning til mange andre fordomsfulde vurderinger af området.

Øst for paradis lydbog gratis er Terkelsens egen eventyrlige rejse tilbage til sin ungdom, hvor hun står ansigt til ansigt med had, sorg og tårer i det der for mange kaldes Europas baggård.

Om forfatteren: Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen har været nyhedsjournalist så længe de fleste danskere kan huske. Hun har rapporteret fra rundt i hele verden, og hun har altid et nyt syn på sagen, som de færreste journalister har. Terkelsen betragter sig selv som en af verdens ældste tv-journalister, men hun er også en af de mest elskede af slagsen i Danmark.

Foruden Øst for paradis har Terkelsen også skrevet Vi kan sove i flyvemaskinen og Med kærlig hilsen…, hvis du har mod på at læse flere historier fra hendes lange og imponerende karriere.

Øst for paradis er hendes egen kærlighedserklæring til hendes ungdom, hvor hun har tilbragt en lang årrække i Østeuropa, hvor den skarpe duft fra området sætter sig fast i næsen – på den gode måde.