Lydbøger » Palle Jarmer

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Palle Jarmer Lydbog

4.2/5

Forfatter: Morten Korch

lydbog og e-bog

Introduktion

Det klassiske værk ved navn Palle Jarmer er skrevet af Morten Korch og på dansk oplæst af Martin Møller. Lyt til Palle Jarmer lydbog gratis og få del i denne tragiske historie, hvor den gamle Jarmer lige er død. Tilbage efterlader han sig den idylliske Møllegård og den nærliggende fabrik ved navn Piskefabrikken.

Det bliver sønnen, Palle, der må overtage Møllegård, og det viser sig at være et stort arbejde. Ejendommen er nemlig dybt forgældet, og Palle må nu arbejde hårdt for, at ejendommen bliver på familiens hænder. Det er specielt Piskefabrikken, der giver problemer, men det hele lysner, da Palle møder den rige Olga. Lyt til Palle Jarmer lydbog og se, om de to i fællesskab kan sikre ejendommens overlevelse.

Informationer:

Oplæser: Martin Johs. Møller
Sprog: Dansk
Kategori: Romantik
Længde: 10 timer og 25 minutter

Palle Jarmer: Handling

I Palle Jarmer er der tale om et klassisk værk af den folkekære Morten Korch. Lyt til Palle Jarmer lydbog gratis, der på dansk er oplyst af Martin Møller, hvis du er mere til lydbøger. Det er en tragisk begyndelse, som vi bliver mødt med, når vi for første gang giver os i kast med Palle Jarmer. Den gamle Jarmer er nemlig lige død, og derfor stor den idylliske Møllegård nu uden en ejer.

Lyt til Palle Jarmer af Morten Korch og hør om, hvordan det er sønnen ved navn Palle, der må overtage Møllegård. Det fortælles i Palle Jarmer lydbog, at det ikke er lige til, for der er også en tilhørende mølle, som Palle nu skal tage sig af. Derudover er der også en dybt forgældet fabrik ved navn Piskefabrikken, som han overtager.

Det fortælles i Palle Jarmer, at Palle nu må lægge alle kræfter i for at tage sig af gården, den tilhørende mølle og Piskefabrikken. Du kan nu lytte til Palle Jarmer lydbog gratis og høre om, hvordan gælden i fabrikken tynger Palle mere og mere. Palle forsøger i Palle Jarmer lydbog at få styr på gælden igen, og han formår endda at gifte sig med en rig kvinde ved navn Olga.

I Palle Jarmer virker det som om, at Palle efter en tig begynder at få styr på sit liv. Inden længe viser det sig dog, at der er flere hemmeligheder, som faderen ikke har fortalt. Lyt til Palle Jarmer lydbog og hør om, hvad det er for hemmeligheder, som Palles nu afdøde far, tog med sig i graven.

Om forfatteren: Morten Korch

Palle Jarmer af Morten Korch er en af de klassiske værker, som Morten Korch har skabt til os. Selvom forfatteren døde i 1954, så bliver hans værker stadig læst i stor stil i dag. Derfor har de fleste af os også stiftet bekendtskab med ham på et tidspunkt i vores liv.

Hvis det ikke er sket i form af læsning af værkerne, så har andre mennesker sandsynligvis stødt på en filmatisering af et af de mange værker. Mange af Morten Korchs værker er nemlig blevet filmatiseret, og de anses den dag i dag for at være en del af den danske filmskat.