Lydbøger » Pesten

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Pesten Lydbog

4/5

Forfatter: Albert Camus

lydbog og e-bog

Introduktion

I den algierske havneby ved navn Oran udspiller denne historie af Albert Camus sig. Det er her, at der sker et udbrud af pest, der hurtigt kommer til at plage lokalsamfundet. Det hele starter med, at rotter i massevis findes døde nær havnen, men inden længe har dette bredt sig til mennesker. Der opstår panik i lokalsamfundet, og de mennesker, der ikke dør med det samme, bliver sat i karantæne af myndighederne.

Midt i alt dette kaos finder vi en lokal læge, der kæmper en brav kamp mod pesten. Han har nemlig besluttet sig for, at han vil forbedre tilværelsen for beboerne i Oran og give de mennesker, der er blevet ramt af pest, en værdig afsked med livet. Lyt til denne dramatiske fortælling og hør om den lokale læges brave kamp for retfærdighed.

Informationer:

Oplæser: Christian Engell
Sprog: Dansk
Kategori: Klassikere
Længde: 8 timer og 16 minutter

Pesten: Handling

Pesten tager sit udgangspunkt i den algierske havneby ved navn Oran. Her fortælles det i Pesten lydbog, at der er sket et udbrud af pest, der plager lokalsamfundet. Lyt til Pesten lydbog gratis og hør om, hvordan det hele begynder. Det fortælles i denne lydbog, at det første tegn på, at der er noget galt, er, at rotter i massevis findes døde. Der går ikke længe i Pesten lydbog, før dette breder sig til mennesker.

Det fortælles i Pesten, at de mennesker, der ikke dør med det samme, bliver sat i karantæne. Pesten fortæller, at samfundet lukker ned. Byportene bliver lukket i, og der bliver sat vagter til at bevogte ind- og udgange. Derudover bliver diverse skoler og andre offentlige bygninger inddraget og omdannet til hospitaler og karantænestationer.

Lyt til Pesten lydbog gratis og hør om, hvordan en lokal læge kæmper en brav kamp for at forbedre tilværelsen for beboerne i Oran. Der er mange andre, der bare har givet op, men denne lokale læge har sat sig for at skabe bedre livskvalitet for de syge og give dem en værdig død. Giv dig i kast med Pesten og hør om, hvordan mennesker opfører sig, når deres frihed bliver taget fra dem, og deres liv er i fare.

Lyt til Pesten lydbog og hør om, hvordan der under de mest frygtelige vilkår kan opstå humanisme i dets reneste form. Pesten er en sand fornøjelse at læse, og selvom den behandler et tragisk emne, så er den fortalt på en god og spændende måde.

Om forfatteren: Albert Camus

Albert Camus er en fransk forfatter, der blandt andet har skrevet værket Pesten, der foregår i Algeriet. Der er en god grund til, at dette værk foregår i Algeriet, for det er nemlig her, at Albert Camus blev født. Camus beskriver selv, at han voksede op i stor fattigdom, men senere formåede at tage en universitetsuddannelse og flytte til Frankrig.

Albert Camus debuterede i 1947 med det tidligere nævnte værk, og allerede to år senere udkom et andet værk ved navn ”Faldet”. I sit forfatterskab kommer denne forfatter vidt omkring, men der er alligevel nogle grundtræk, der ofte går igen. Eksempler på dette er meningsløshed og det absurde, som ofte findes i Camus’ værker.