Lydbøger » Peter Pedal

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Peter Pedal Lydbog

4.2/5

Forfatter: H.A. Rey

lydbog og e-bog

Introduktion

Universet omkring Peter Pedal, der blev skabt af H. A. og Margret Rey, har efterhånden udviklet sig til et imperium. Bøgerne er tilgængelige på mere end 16 forskellige sprog og har nu solgt ikke færre end 30 millioner eksemplarer på verdensplan. Den kære Peter Pedal er nu tilbage, og du kan lytte til Peter Pedal lydbog gratis. Hør de sjove og skøre historier i selskab med dine børn.

Selvom den første udgave af Peter Pedal udkom i 1941, er serien stadig meget populær blandt mennesker verden over. Lyt til Peter Pedal lydbog gratis og del en hyggelig stund med dine børn.

Informationer:

Oplæser: Githa Lehrmann
Sprog: Dansk
Kategori: Børnebøger
Længde: 3-5 minutter

Peter Pedal: Handling

Peter Pedal af H. A. og Margret Rey har givet os et univers omhandlende historierne om den nu verdensberømte abe. Bøgerne har nu solgt mere end 30 millioner eksemplarer, og de er blevet oversat til 16 sprog.

Hans Augusto Rey og Margret Rey blev begge født i Hamborg. Hans på et tidspunkt til Brasilien, hvor han solgte badekar. Det var i Brasilien, at Margret og Hans mødte hinanden, og de flyttede senere sammen til Paris. Det var her, at parret udgav deres første børnebog i 1939. Senere lå manuskriptet til Peter Pedal klar, men parret måtte flygte på grund af 2. verdenskrig. Den første Peter Pedal bog udkom dog i USA og England i 1941 og indeholdt i alt 7 historier om aben Peter.

Det var det tredje værk, som blev det første, der blev oversat til dansk. Denne bog udkom i 1957 på dansk, og her møder aben Peter er cykelbud. Dette får Peter til at udvikle et ønske om selv at ville lære at køre på cykel.

Sidenhen er der udkommet et stort antal bøger omkring Peter Pedal. I Danmark har der dog været problemer med forlaget med hensyn til abens navn. Peter Pedal hedder nemlig Curious George på engelsk, og forlaget har ytret et stærkt ønske om, at det danske navn skulle være tættere på det originale.

Lyt til Peter Pedal lydbog. Der er nu et stort antal af dem tilgængelige på internettet. Hav en god stund sammen med dine små børn og lyt til Peter Pedal lydbog.

Om forfatteren: H.A., Margret Rey

Hans Augusto Rey og Margret Rey blev begge født i Hamborg. Her voksede Hans op tæt på den lokale zoologiske have, hvor han lærte at tegne de dyr, som han så. Efter at have tjent i 1. verdenskrig vendte han tilbage til en tilværelse, hvor han levede af at illustrere plakater til cirkus.

Parret begyndte at skrive sammen og fik udgivet den første børnebog i 1939. Kort tid efter havde de også manuskriptet til Peter Pedal klar, men måtte dog flygte på grund af Anden Verdenskrig. Da de kom til USA, fik de dog endelig udgivet det, der blev starten på serien om Peter Pedal.

Peter Pedal lydbog er ligeledes tilgængelig, og du kan lytte til den overalt.