Lydbøger » Pige, kvinde, andet

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Pige, kvinde, andet Lydbog

4/5

Forfatter: Bernardine Evaristo

lydbog og e-bog

Introduktion

I Pige, kvinde, andet kommer man helt tæt på 12 personer, som alle er vidt forskellige. De er alle unikke karakterer, som på ingen måde ligner hinanden. De er ikke i nærheden af at være jævnaldrende, deres seksualitet har de heller ikke til fælles, og deres sociale status svinger også. Det er en historie om et moderne liv som kvinde, som både berører politik, social status, og menneskelighed.

Det er en rørende fortælling, som samtidig er morsom, men samtidig er der en vigtig drejning i historien. Bernardine Evaristo har formået at skrive en varm fortælling om ting som er svære at snakke om, som f.eks. klasse, race og køn.  Bogen er stadig vigtig den dag i dag i dag, da der er flere som stadig oplever diskrimination på baggrund af enten køn, race eller seksualitet. Hvis du vil høre mere, kan du lytte til Pige, kvinde, andet lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Ellen Dahl Bang
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 13 timer

Pige, kvinde, andet: Handling

I bogen Pige, kvinde, andet følger man 12 forskellige karakterer, og man kommer helt tæt på hvordan de lever. Hele fortællingen foregår i England. Den ene af kvinderne hedder Amma og hun er dramatiker. Efter utallige års forsøg på at få sat en forestilling op, er det endelig lykkedes hende. Amma har tidligere fået adskillige afslag af den simple grund, at hun er sort og lesbisk. Men nu får hun endelig sine værker sat op i The National Theatre.

Ammas veninde Shirley er totalt nedslidt efter at have arbejdet i skolesystemet i mange år. En af Shirleys elever hedder Carole og hun har ikke haft en nem opvækst. Dette bliver hun værre af, at hun bliver voldtaget til en fest som 13-årig. Denne episode vælger hun at holde skjult. Carole er utroligt dygtig til matematik og ønsker intet andet end at komme ind i bankverdenen. Dette hjælper Shirley hende med.

Man følger også Megan, som er en rigtig drengepige, hvilket har været årsag til stor bekymring for hendes liberale mor. Megan ender med at finde sig selv, da hun flytter på et herberg og møder Bibi, der er født som dreng, som identificerer sig som en pige. Dette får Megan til at tage springet og være en del af kønsdebatten.

Ovenstående er blot et uddrag af mange af de spændende kvinder, som man følger i Pige, kvinde, andet lydbog. Den store diversificering af kvinder gør fortællingen interessant for langt de fleste, da vi alle kan identificere os med kvinderne på den ene eller den anden måde. For at lære mere om kvinderne og deres kampe i livet, kan du lytte til Pige, kvinde, andet lydbog.

Om forfatteren: Bernardine Evaristo

Forfatteren bag Pige, kvinde, andet er Bernardine Evaristo. Med selv samme bog har hun vundet Booker-prisen i 2019 og samtidig var den også blevet kåret som årets bog i 2020. Bogen Pige, kvinde, andet blev i 2019 udnævnt som en af Barack Obamas yndlingsbøger.

Bernardine Evaristo er en prisvindende forfatter og er samtidig redaktør, kritiker, essayist og dramatiker. Derudover er hun også dommer i forbindelse med uddeling af litteraturpriser. Til dagligt arbejder hun ved Brunel University London, hvor hun er professor i kreativ skrivning.

Bernardine Evaristo er en britisk-nigeriansk kvinde. Hendes multikulturelle baggrund er et klart tema i hendes fortællinger, der skildrer de udfordringer og eventyr, som dette medfører. Af denne grund, er hun også en forkæmper for at ikke-hvide kunstnere og forfatter i højere grad bliver inkluderet.