Lydbøger » Pigen fra Auschwitz

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Pigen fra Auschwitz Lydbog

4.6/5

Forfatter: Morten Vestergaard

lydbog og e-bog

Introduktion

Romanen Pigen fra Auschwitz er skrevet af Morten Vestergaard. Han er en dansk forfatter samt journalist, der siden 2006 har arbejdet på Jyllands-Posten, som er en kendt dansk medieplatform. I 2011 udgav han denne samfundsbiografi, hvor man hører en tankevækkende fortælling om en Kz-lejr fange.

Arlette Levy Andersen er en kvinde i 80’erne, og hun bor i et stille og roligt kvarter. Hun har dog en mørk og dyster historie. Hun var i over et år en fange på koncentrationslejrene Birkenau og Auschwitz.

Hun var arresteret i efteråret 1943 af Gestapo, da hun gik på et fransk universitet. I 1945 blev hun hjemsendt til sine forældre i Paris, men hendes fysiske samt psykiske tilstand var for evigt ændret. Det var først flere årtier efter hændelsen, at hun begyndte at snakke om sine oplevelser.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 4 timer og 22 minutter

Pigen fra Auschwitz: Handling

Den danske journalist og forfatter Morten Vestergaard udkom i 2011 med samfundsbiografien Pigen fra Auschwitz, hvilket bragte stor opmærksomhed på den litterære scene. Pigen fra Auschwitz er nemlig en tankevækkende samt fangende biografi af samfundet under Holocaust. Man kan med fordel lytte til det anmelderroste værk Pigen fra Auschwitz lydbog gratis, hvor man kommer helt tæt på et af ofrenes dystre og traumatiserende oplevelser under krigen.

I Pigen fra Auschwitz lydbog introduceres læseren til Arlette Levy Andersen. Hun er en kvinde i midten af 80’erne, og hun bor i et villakvarter i Fredericia. Hun fortæller en uhyggelig samt fangende fortælling, om de oplevelser hun havde i koncentrationslejre i slutningen af Anden Verdenskrig. I over et år var hun fanget i Birkenau og Auschwitz.

I Pigen fra Auschwitz lydbog hører man en fire årtier ældre hændelse, som hun aldrig har fortalt til et andet individ. Selv ikke hendes jødiske familie havde hørt denne historie. I efteråret i 1943 gik hun på et fransk universitet, og det var her at Gestapo havde arresteret hende. Indtil maj måned i 1945 var hun på flere grufulde koncentrationslejre.

Hun blev i maj sendt hjem til sine forældre i Paris, men alt var ændret for hende. Hun havde overværet nogle voldsomme og inhumane forhold og hændelser, som havde præget hendes fysiske og psykiske tilstand.

I Pigen fra Auschwitz lydbog finder man ud af, at hun i mange år havde prøvet at glemme oplevelserne. Hun føler dog, at hun er forpligtet til at fortælle om hendes traumatiserende tid i koncentrationslejrene. Hun mener nemlig, at folk burde lære fra historien, så dette ikke gentages igen.

Om forfatteren: Morten Vestergaard

Morten Vestergaard er født i 1970’erne. Han er en dansk forfatter samt journalist. Siden 2006 har han arbejdet på Jyllands-Posten, som er en populær medieplatform i Danmark. Morten Vestergaard er uddannet inden for en række fag. Fra Roskilde Universitet har han opnået en kandidat i journalistik samt historie. Fra Aarhus Universitet har han også opnået en bachelorgrad, specifikt inden for faget nordisk sprog og litteratur.

Forfatteren udgav i 2011 værket Pigen fra Auschwitz. I bogen læser man Arlette Andersens fortælling, om hvordan det var at være i koncentrationslejren Auschwitz. Man kan med fordel lytte til Pigen fra Auschwitz lydbog gratis.