Lydbøger » Pigen fra det store hvide skib

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Pigen fra det store hvide skib Lydbog

3.9/5

Forfatter: Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

lydbog og e-bog

Introduktion

Det er 23. januar, og året er 1951. Hospitalsskibet Jutlandia er på vej ud af havnen i København, og ombord er mere end 40 sygeplejersker ansat til at have sin daglige gang på skibet. En af disse sygeplejersker i Pigen fra det store hvide skib er Molly Dahl.

Tidligere i Pigen fra det store hvide skib lydbog har Molly været ansat på Odense Sygehus, hvor hun blandt andet tog imod skudofre. Nu er Molly og de andre dog på vej et helt andet sted hen.

Du kan nu lytte til Pigen fra det store hvide skib lydbog gratis og følge med i denne historie, hvor der også trækkes tråde til Nordkorea. Pigen fra det store hvide skib fortæller os den lange og barske kamp for at skabe sig et bedre liv, og du kan følge med nu.

Informationer:

Oplæser:
Sprog: Dansk
Kategori:
Længde:

Pigen fra det store hvide skib: Handling

Pigen fra det store hvide skib begynder sent i januar 1951. Helt specifik er der tale om 23. januar, og hospitalsskibet ved navn Jutlandia befinder sig i København. Jutlandia er dog på vej fra kaj og videre mod sin næste destination.

Ombord på Jutlandia i Pigen fra det store hvide skib er en ung kvinde ved navn Molly Dahl. Molly er blot en af mere end 40 sygeplejersker, der har sin daglige gang på skibet. Hun er på trods af sin unge alder og ringe erfaring sluppet igennem, og hun er nu blevet ansat på Jutlandia i Pigen fra det store hvide skib.

I Pigen fra det store hvide skib lydbog hører vi dog, at Molly Dahl ikke er helt uden erfaring. På Odense Sygehus har hun nemlig taget imod en lang række døende og hårdt skudofre som følge af dagen omkring Danmarks befrielse fra Tysklands greb under 2. verdenskrig. Det fortælles i Pigen fra det hvide skib lydbog, at dette naturligvis har sat sine spor hos Molly.

Senere i Pigen fra det store hvide skib, hører vi om den blot 11-årige Yun, der befinder sig i Nordkorea. Yun har mistet alt, da napalmbomberne ramte landsbyen og blandt andet ødelagde familiens hjem. Dernæst må Yun flygte sammen med to andre børn, hvilket markerer starten på en farlig rejse på slagmarken for de tre børn.

Lyt til Pigen fra det store hvide skib lydbog gratis og følg de to fortællerspor, som vi følger. Begge lægger deres oprindelige liv bag sig i håbet om at finde noget bedre. Pigen fra det store hvide skib fortæller os dog, at det bliver en lang, hård og til tider uforudsigelig kamp for dem begge.

Om forfatteren: Mich Vraa og Jesper Bugge Kold

Mich Vraa og Jesper Bugge Kold er de to forfattere, der står bag Pigen fra det store hvide skib.

Vraa blev født i Odense og blev udannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1979. Han debuterede som forfatter i 1982 med værket Papegøjejagt, som udkom hos Wøldike. I sit forfatterskab har Vraa modtaget Dansk Oversætterforbunds Ærespris for sit arbejde som skønlitterær oversætter.

Jesper Bugge Kold er uddannet bibliotekar, men har også arbejdet som journalist. Han har blandt andet udgivet sin første roman Vintermænd, der foregår under Anden Verdenskrig. Kold beskriver selv, at det tog mange år at researche indholdet i denne roman.