Lydbøger » Pigerne fra Englandsbåden

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Pigerne fra Englandsbåden Lydbog

4.4/5

Forfatter: Lone Theils

lydbog og e-bog

Introduktion

Pigerne fra Englandsbåden er en debutroman, der rammer så hårdt, at læseren må holde læsepauser mellem hvert kapitel. Det er en historie om to kvinder, der kommer til at påvirke historien på tværs af årtier til trods for, at de overhovedet ikke er til stede. Pigerne fra Englandsbåden er en historie om kvinder, der forsvinder ud i den blå luft. Og det er en historie om en enkelt kvinde, som mange år senere, kæmper en brav kamp for at finde svar, som ingen endnu har fundet.

Pigerne fra Englandsbåden trækker sagstråde på tværs af årstal og landegrænser, og journalisten Nora må begynde at finde ud af, hvad der er vigtigst i dette tilfælde.

Informationer:

Oplæser: Randi Winther
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 11 timer og 29 minutter

Pigerne fra Englandsbåden: Handling

Pigerne fra Englandsbåden lydbog starter ganske fredeligt i året 1985. To danske piger er på vej til England, men de når aldrig frem. De forsvinder ganske sporløst fra Englandsbåden ude midt på havet, og ingen ved, hvad der er blevet af dem. Dengang blev der ikke gjort mere ud af sagen. Langt de fleste ordensmagter antog, at pigerne var faldet i havet og druknede i Pigerne fra Englandsbåden lydbog gratis.

Flere årtier senere dukker der beviser op omkring de to piger igen. Det er et rent tilfælde, at det er journalisten Nora Sand, som har købt en gammel læderkuffert i en antikvitetsforhandler. For i den gamle kuffert finder hun et polaroid billede af de to kvinder i Pigerne fra Englandsbåden lydbog gratis. Efter lidt research viser det sig, at billedet meget vel kan være det sidste, der blev set af de to piger. Nora får grønt lys af sin arbejdsgiver i London til at undersøge sagen noget mere, hvilket leder hende i retningen af Wolf Half fængslet. 

Wolf Half er fængsel for nogle af de mest brutale og frygtede massemordere, England længe har set. Her skal Nora møde og interviewe en berygtet seriemorder, Bill Hix, som måske er forbundet med de to piger. Sagen eskalerer hurtigere og hurtigere i Pigerne fra Englandsbåden lydbog, og Nora farer frem og tilbage mellem London og København for at finde rundt i de mange spor. For slet ikke at tilføje betjenten Andreas, som pludselig bliver en del af efterforskningen. Andreas og Nora har en fortid, som Nora bestemt afsluttede, men som hun nu genovervejer, da hun møder Andreas igen i Pigerne fra Englandsbåden lydbog.

Om forfatteren: Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden er en solid debut fra forfatter og korrespondent Lone Theils. Hun debuterede med Pigerne fra Englandsbåden tilbage i 2015, og det var den første bog læseren kunne følge med Nora Sand, hvor hun fulgte spor efter spor i gamle sager. Siden da har læseren kunne følge med i yderligere fire bøger om Nora, hvoraf den sidste – De usynlige – udkom i 2021. 

Lone Theils er selv bosat i London, hvorfor det falder naturligt at inddrage denne og København i historierne om Nora Sand. Serien om Nora Sand er også blevet oversat til engelsk, og har fået rigtig gode anmeldelser af engelske læsere.