Lydbøger » Profeterne i Evighedsfjorden

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Profeterne i Evighedsfjorden Lydbog

4.1/5

Forfatter: Kim Leine

lydbog og e-bog

Introduktion

Året er 1793. Meget er ikke, som vi kender det, og alligevel har meget lidt ændret sig i Vestgrønland, hvor historien om Profeterne i evighedsfjorden foregår. Læseren tages med til kolonien Sukkertoppen. Det er en koloni, som er præget af isolation og fjendskab mellem de folkefærd, som dagligt færdes her. Profeterne i evighedsfjorden maler et smukt billede af landskaberne, men et helt andet billede af de folk, som betræder jorden i kolonien.

Det er den danske præst i kolonien, Morten Falck, som læseren følger i Profeterne i evighedsfjorden. Mortens liv er ret ligetil med at formilde de kriser, der opstår mellem grønlænderne og kolonisterne. Et job, som indtil videre har været meget trivielt og ikke synderligt besværligt. Men det skal alt sammen ændre sig i Profeterne i evighedsfjorden.

Informationer:

Oplæser: Karsten Pharao
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 18 timer og 38 minutter

Profeterne i Evighedsfjorden: Handling

Profeterne i evighedsfjorden lydbog foregår i 1793, hvor de danske kolonier i Grønland kun bliver besøgt af et skib én gang om året. Det er årets højdepunkt for de danske kolonister, og ikke mindst for den danske præst, Morten Falck. Når han ikke venter på det danske skib, har han travlt med at pleje de slidte forhold, der er mellem grønlænderne og de danske kolonister. Den hjælp han skulle få af sin grønlandske hjælpepræst, den er så godt som ikke eksisterende. Den grønlandske præst har for travlt med at være vred eller i sorg.

Hele deres verden vendes på hovedet den dag, hvor en kvinde bliver sparket ud fra en klippe. Hun styrter i døden, og bliver katalysatoren til det opgør, som har ventet på at ske mellem grønlænderne og danskerne i Profeterne i evighedsfjorden lydbog gratis.

Længere inde i landet bor de kristne grønlændere, som bliver ledt af den selvudnævnte profet Habakuk og hans hustru, Maria Magdalene. Men der er oprør hos de kristne grønlændere, som bliver ved med at drømme om frihed og broderskab. I Profeterne i evighedsfjorden lydbog har de kristne grønlændere tydeligvis fået meget af deres inspiration fra Den Franske Revolution.

Midt i det hele står Morten Falck. Han står med en fod i begge lejre. I Profeterne i evighedsfjorden lydbog ved Morten ikke, om han skal håndhæve danskernes magt eller lade sig blive forført af grønlændernes drøm om frihed.

Profeterne i evighedsfjorden lydbog gratis er måske en fiktiv historie, men kulturmødet mellem danskerne og grønlænderne er som taget ud af en historiebog.

Om forfatteren: Kim Leine

Født og opvokset i Norge, men med sporadiske år i Danmark, kan Kim Leine godt kalde sig skandinavisk forfatter. Han debuterede i 2007 med romanen Kalak, som var en meget selvbiografisk roman om et liv tæt på misbrug i flere afskygninger. Mange af hans senere romaner tager fat på den grønlandske kultur, hvilket også gælder for Profeterne i Evighedsfjorden.

Kim Leine har i sin forfatterkarriere vundet en lang række priser, hvor de største vel nok må siges at være De gyldne laurbær i 2013. I 2018 vandt han Kronprinsparrets kulturpris. Kim Leine har ikke udgivet noget siden 2018, og læserne venter spændt på, hvad hans næste roman vil byde på.