Lydbøger » Psykologi og eksistens

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Psykologi og eksistens Lydbog

4.1/5

Forfatter: Viktor E. Frankl

lydbog og e-bog

Introduktion

Psykologi og eksistens er en af de bøger i Europa, der altid er kø efter at få fat på, og som altid er blevet genoptrykt et utal af gange. Det kan til dels være fordi, det er halvt en biografisk fortælling om livet som koncentrationslejrfange, og halvt psykologisk teori om eksistentialisme.

Psykologi og eksistens er skrevet af Viktor E. Frankl, og han havde et brændende ønske om at dele sine teorier med verden. Det var det brændende ønske, der hjalp ham til at overleve sine tre år som koncentrationsfange, da Anden Verdenskrig var på sit højeste. Det var det ønske og den mening, som han senere inddrog i sin teorier i Psykolog og eksistens.

Informationer:

Oplæser: Dan Schlosser
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 4 timer og 33 minutter

Psykologi og eksistens: Handling

Psykologi og eksistens lydbog drager mange konklusioner fra start til slut. Det kommer sig af de mange observationer og livserfaringer, som Viktor E. Frankl har draget gennem hele sit liv. Ikke mindst i sin tid som koncentrationslejrfange. Det var en periode, der strakte sig over tre år og udfordrede Frankls vilje på mange områder.

Dette er blandt andet, hvad den første halvdel af Psykologi og eksistens lydbog gratis handler om. De tre år som koncentrationslejrfange beskrives nøgternt og ærligt, hvorfor det bliver til en rystende oplevelse at læse. Den første del af bogen skal læses med ild i sjælen og et forberedt hjerte, da Frankl selv forholder sig meget analyserende gennem hele sin fortælling.

Den anden halvdel af Psykologi og eksistens lydbog tager fat på Frankl’s egentlige psykologiske teorier, Logoterapien. Det er en terapiform, som siden sin præsentation nu bliver udøvet på alverdens klinikker over hele verden. Psykologi og eksistens lydbog gratis er en klar og enkel beskrivelse af logoterapien, som Viktor E. Frankl selv udtænkte den i sin tid som koncentrationslejrfange.

Psykologi og eksistens lydbog fremhæver logoterapien med udgangspunkt i en moderne eksistentialisme. Logoterapien udspringer fra menneskers frie valg i livet, i modsætning til for eksempel drivkraften ifølge Freud, som er viljen til lyst. 

Logoterapien bliver i dag betragtet som en af de mest betydningsfulde inden for psykologien. Den har givet et opløftende bud på nogle af de teorier, der anser det menneskelige sind maskinelt. Psykologi og eksistens er en af den slags bøger, som har været med til at sætte sit præg på menneskets historie og forståelse af sig selv.

Om forfatteren: Viktor E. Frankl

Viktor E. Frankl døde tilbage i 1997, men hans arbejde lever i den grad videre selv tyve år senere. Han var uddannet professor i neurologi og senere psykiatri i sit hjem, Østrig. Efter sin overlevelse fra en af Anden Verdenskrigs frygtelige koncentrationslejre fik han udgivet sine teorier om logoterapien i Psykologi og eksistens, og siden da tog hans karriere fart – også uden for Østrigs grænser.

Gennem sin karriere fik han udgivet mere end 30 forskellige bøger om psykologien, og han er blevet oversat til mere end 40 forskellige sprog på verdensplan. Psykologi og eksistens er der næsten altid ventetid på at få lov til at låne på biblioteket, og den er på USA’s liste over ti af de mest indflydelsesrige bøger i landet.