Lydbøger » Rejseholdets historie

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Rejseholdets historie Lydbog

4.1/5

Forfatter: Frederik Strand & Ove Kryger Rasmussen

lydbog og e-bog

Introduktion

Rejseholdets historie er netop det, det er historien om det rejsehold, som i flere år har passet på danskerne i næsten et helt århundrede. Dette er historien om en enhed, der blev oprettet særskilt for Københavns politi, og som siden da var med til at opklare et hav af sager, der viste sig at være for dramatiske og kritiske til at lade tiden klare dem.

Rejseholdets historie er en udførlig dokumentarisk bog, der fortæller kort og kontant om en enhed, som rigtig mange kendte til, men alligevel ikke vidste meget om. For rejseholdet var ikke bare sammensat af dygtige betjente, det var en enhed af mange forskellige mennesker, som nu er med til at fortælle deres historie i Rejseholdets historie.

Informationer:

Oplæser: Morten Rønnelund
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 15 timer og 5 minutter

Rejseholdets historie: Handling

Rejseholdets historie lydbog er den sandfærdige historie om den rejseafdeling, som Københavns politi oprettede helt tilbage i 1927. I daglig tale blev Rigspolitichefens Rejseafdeling blot kaldt for Rejseholdet, og der gik ikke længe, før det var fast omtale hos mange danskere. Rejseholdet var respekteret af mange og berømt for deres involvering i mange sager rundt i landet, som det beskrives i Rejseholdets historie lydbog gratis. 

For Rejseholdet blev oprettet med det formål, at de skulle kunne rejse ud til de mange politikredse, der havde brug for hjælp uden for Københavns område, når sager blev for komplicerede. Det var til hjælp til de sager, der havde en ganske særlig karakter, og som krævede ekspert assistance, hvilket også beskrives i sensitive detaljer.

Oprindeligt blev Rejseholdet oprettet tilbage i 1927, som en reaktion på en lang række af brandsager, der ikke var til at opklare. For at kunne give den nødvendige hjælp til de påvirkede politikredse, blev en særlig enhed oprettet, som ikke havde noget fast tilhold, og som kunne rykke ud med kort varsel. Som det fortælles i Rejseholdets historie lydbog gratis, var det begyndelsen for det særlige korps, der rykkede ud og assisterede i sager, der drejede sig om alt lige fra bedrageri, røveri, mord og endda narkotikasager.

Rejseholdets historie lydbog fortæller om 75 år, hvor Rejseholdet rejste rundt i hele Danmark for at hjælpe de lokale politifolk med sager, der krævede ekstra opmærksomhed. Og sådan foregik det i 75 år, indtil 2002 hvor den særskilte afdeling blev nedlagt, hvilket også dokumenteres i Rejseholdets historie lydbog.

Om forfatteren: Frederik Strand & Ove Kryger Rasmussen

Rejseholdets historie er skrevet af Ove Kryger Rasmussen og Frederik Strand. Det er Rasmussens første bog, mens Strand har skrevet en række af andre kriminalbøger, der går i dybden med forskellige sager, der har vakt særdeles stor opmærksomhed i medierne i løbet af årene.

Det mærkes tydeligt, at Rasmussen og Strand har gjort deres research-arbejde grundigt med Rejseholdets historie, når de fortæller videre fra de mange interviews, de også har brugt som base for bogen. Det inkluderer blandt andet ansatte i afdelingen, samt personer højere stillet end disse samt forskellige advokater, der har arbejdet sammen med Rejseholdet i løbet af årene.