Lydbøger » Rige børn leger bedst

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Rige børn leger bedst Lydbog

3.5/5

Forfatter: Lars Andersen, Lars Olsen, Niels Ploug, Sune Caspersen & Jørgen Goul Andersen

lydbog og e-bog

Introduktion

Hvor tit tænker du på, hvilken klasse i samfundet du tilhører? Det er sjældent, at de fleste danskere skænker det en tanke, og det hænger nok sammen med den måde, som det danske samfund har udviklet sig. I Rige børn leger bedst viser en række undersøgelser, at Danmark er skævt fordelt, når det skal inddeles efter arbejdsklasser. Til trods for langt de fleste danskere skal placeres i arbejderklassen, er det stadig overklassen, der i større grad sidder på magten.

Rige børn leget bedst er et kritisk indblik i den fordeling, som mange danskere blot tager for givet, fordi de befinder sig i arbejderklassen, og ikke har adgang til samme magt, som overklassen har dagligt. Rige børn leger bedst nærstuderer byforhold og sociale klasser med kritiske data og reportager.

Informationer:

Oplæser: Peter Secher Schmidt
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 8 timer og 24 minutter

Rige børn leger bedst: Handling

Rige børn leger bedst lydbog er et overraskende indblik i det danske samfund, som på overfladen ser pænt ud. Det danske samfund fungerer, så længe alle gør deres pligt og bidrager til samfundet. Men hvis vi begynder at nærstudere samfundet mellem sprækkerne, er det et andet billede, der begynder at tone frem. Det ser måske ikke sådan ud for mange, og derfor er det også en overraskelse for mange, at det i stor grad stadig er arbejderklassen, der er den største klasse i det danske land.

I Rige børn leger bedst lydbog gratis fremlægges der statistikker, som viser, at 41% af Danmarks befolkning er faglærte og/eller ufaglærte, som besidder helt almindelige jobs. Samtidig er hele 21% af danske erhvervsaktive langvarigt sat uden for arbejdsmarkedet.

På tværs af hele Danmark er det kun sølle 1,6%, som siges at være den høje overklasse. En overklasse bestående af selvstændige, nøglemedarbejdere og ikke mindst topledere, der hver især har indkomster på mere end 1,2 millioner. Alligevel er det den lille procentdel af Danmark, som bestemmer i langt de fleste tilfælde på mange områder af det danske samfund. Det gælder ikke kun på arbejdspladserne, det gælder også i kultur- og medielivet, som i sidste ende præger det danske samfund mere end først antaget, hvilket Rige børn leger bedst lydbog hiver frem i lyset.

I Rige børn leger bedst lydbog gratis sættes der spørgsmålstegn ved fremtiden af den danske velfærdsstat. Det gør Rige børn leger bedst lydbog ved at kigge nærmere på den boligfordeling, der er sket i senere år, og som har været med til at skabe parallelsamfund i mange større byer.

Om forfatteren: Lars Andersen m.fl.

De fem forfattere til Rige børn leger bedst, Lars Andersen, Lars Olsen, Niels Ploug, Sune Caspersen og Jørgen Goul Andersen har tidligere skrevet andre bøger, der sætter fokus på det danske klasse- og samfundssystem. Det var med titlerne Klassekamp fra oven og Det danske klassesamfund. I Rige børn leger bedst graver de dybere og mere præcist med enkelte bydele i det danske samfund. De fem forfattere ser nærmere på de forskellige sociale klasser, og hvordan bydelen så ud før i tiden sammenlignet med nu. En af byerne, der bliver nærstuderet i kanterne er Aalborg i Nordjylland. Her tager forfatterne fat i emner, som skole og kulturlivet, der fordeler sig på tværs af det rige Hasseris-kvarter og det ghettolignende Aalborg Øst.