Lydbøger » Rød nat

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Rød nat Lydbog

4.1/5

Forfatter: Philip Khokhar

lydbog og e-bog

Introduktion

Der er meget ved et liv som korrespondent, som resten af verden sjældent får at se. Det gælder især for udenrigskorrespondenter. De lever størstedelen af deres liv i fremmede lande. Her kræver det tilpasning og et åbent sind for at kunne begå sig blandt resten af landets befolkning. Dette er historien, som Philip Khokhar har valgt at dele ud af i Rød nat lydbog.

Her fortæller han om sine otte år i Kina. Som ansat for DR boede Khokhar i Kina for at kunne rapportere hjem til Danmark om nyheder i Asien.

Men Rød nat fortæller ikke kun Khokhars egen historie. Han dykker også ned i tre skæbner for tre vidt forskellige kvinder, som lytteren får mulighed for at stifte bekendtskab med.

Informationer:

Oplæser: Philip Khokhar
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 12 timer og 36 minutter

Rød nat: Handling

Rød nat tager lytteren med bag facaden, når Philip Khokhar fortæller om sine otte år i Kina. Det har været otte år fordelt på en adresse i Beijing først, efterfulgt af en ny adresse i Shanghai. I alle otte år var han DR’s korrespondent i Asien, hvor han sørgede for at holde danskerne opdateret på en af verdens store supermagter.

Når Philip Khokhar fortæller om disse otte år i Rød nat lydbog, er det med en kritisk og alligevel kærlig omtanke for det store land. For det er også et land, som rigtig mange intet kender til, før de har oplevet det set indefra, som Khokhar har.

For at kunne fortælle om sine otte år i Asien, har Khokhar også måtte inkludere tre historier om tre kvinder. Disse giver et langt mere realistisk billede af den verden, som han forsøger at skildre i bogen. Du kan lytte til Rød nat lydbog gratis ved at følge et af vores links her på siden.

Det betyder således, at lytteren blandt andet får indblik i den bedrestillede forretningskvinde i Rød nat. Og til trods for barske tider bliver hun ved med at støtte op om sin regering. Det er også historien om kvinden, der efterlades tilbage efter tabet på af sin bror. Som Coronaepidemien bryder ud, mister hun al tillid til systemet.

Og ikke mindst kan du i Rød nat lydbog høre om den kvindelige aktivist, der ender med at blive det offentlige ansigt for demokratibevægelsen. Hvilket hun bliver efter at have placeret et britisk flag på en af Hong Kongs store skyskrabere og gør det til den største provokation i et kommunistisk land.

Disse tre kvinder udgør vidt forskellige skæbner. Hver især er de med til at illustrere de kæmpe modsætninger, som det komplekse land indeholder.

Om forfatteren: Philip Khokhar

I mange år har Philip Khokhar arbejdet som udenrigskorrespondent for DR. Otte af disse år har været med bopæl i Kina. Det rige og alsidige land kendes kun på overfladen af mange i resten af verden. Derfor forsøger Khokhar i Rød nat at male et billede af det smukke, men strenge land.

Khokhar tager udgangspunkt i de tre udvalgte kvinder og deres skæbner for at kunne være i stand til at male et realistisk billede af det alsidige Kina. Derudover kan du i Rød nat lydbog gratis også høre meget mere om Khokhars personlige oplevelser i landet. Inklusiv hvor betinget ens ytringsfrihed er, og hvor overvågning ikke er til at komme uden om.