Lydbøger » Rødhals

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Rødhals Lydbog

4.2/5

Forfatter: Jo Nesbø

lydbog og e-bog

Introduktion

Året er 1944, og en legendarisk frontkæmper fra Norge findes dræbt i skyttegravene, og en anden såret soldat påstår at han er ham. Harry Hole skyder i 1999 ved en uheld en secret service agent fra USA under Clintons besøg i Norge.

I 2000 er sneen i Oslo ved at tø, og samtidig afsløres en historie om en morder, og denne morder har et specielt projekt. Men lykkes det politiet at finde frem til morderen? Og hvor mange mord når der at ske før de kommer på det rigtige spor? For at høre mere kan du lytte til Rødhals lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Bent Otto Hansen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 14 timer og 44 minutter

Rødhals: Handling

Rødhals er ikke den første bog hvor Harry Hole har en væsentlig rolle, da han optræder i nogle af Jo Nesbøs andre bøger. I de andre bøger får man at vide at han har alkoholproblemer, samt en voldsom psykisk nedtur, hvilket gør at fyresedlen truer. Ledelsen vil ikke længere holde hånden over ham, men da politiet er underbemandet, er de nødsaget til at sætte Harry Hole på sagen. Han får chancen igen, da en ung kvinde bliver fundet dræbt. Det bliver dog ikke en nem opgave for Hole, da der efterfølgende kommer flere mord, som alle har det til fælles, at ofrene mangler én finger. Udover at der er problemer med opklaringsarbejdet, så kæmper Hole med sine indre dæmoner og abstinenser. For at høre mere kan du lytte til Rødhals lydbog.

Det er en velskrevet thriller, som allerede fra første side er fyldt med spænding, og det er nervepirrende at vende hver eneste side. Historien er medrivende, og plottet er fyldt til randen med spænding. Der er ingen tvivl om hvorfor Jo Nesbø gang på gang bliver omtalt som en af de bedste nordiske krimiforfattere i nyere tid.

Persongalleriet er overskueligt, og Rødhals er svær at lægge når først man er gået i gang. Aktion, gætteri og mysterier udspilles allerede indenfor de første par sider, så der er masser indhold. Samtidig kommer man nærmere på Holes historie, så hvis man har læst de tidligere bøger, så er der lidt bedre mening med denne også. Men selv hvis man ikke læser de tidligere bøger, så er Rødhals stadig værd at læse! For at høre mere kan du lytte til Rødhals lydbog.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er forfatteren som står bag Rødhals, var før karrieren som forfatter børsmægler og rockstjerne. Han havde også en periode som journalist, så han har prøvet lidt forskelligt. Hans forfatterdebut blev til med Flagermusmanden, som efterfølgende blev prisbelønnet. Nu er han kriminalforfatter, og er blevet en af Skandinaviens førende.

Jalousimanden er altså en af hans mange bøger, som mange elsker. Han er formegentlig kun blevet krimiforfatter grundet at han som ung sprang begge korsbånd i knæene, ellers var han nok endt i en stor udenlandsk fodboldklub. Men mon ikke han måske havde fået tid til at skrive lidt alligevel?