Lydbøger » Rosens navn

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Rosens navn Lydbog

4.1/5

Forfatter: Umberto Eco

lydbog og e-bog

Introduktion

Rosens navn er den italienske forfatter Umberto Ecos episke roman om franciskanermunden Broder William og hans unge lærling Adso. Bogen er en kriminalroman, der udspiller sig i 1300-tallet i Italien. Historien foregår i og omkring et italiensk kloster. Broder William og unge Adso kaldes til klosteret for at hjælpe med at opklare en mystisk mordgåde.

Denne udgave af Rosens navn lydbog er oversat fra italiensk (originaltitel: Il nome della rosa) til dansk af Nina Gross. Paul Becker er oplæseren i denne udgave. Hvis du er vild med Umberto Ecos episke mesterværk, får du nu muligheden for at nyde Rosens navn lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Paul Becker
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 18 timer og 54 minutter

Kvinden i blåt: Handling

Rosens navn (1980) er den italienske forfatter, filosof og middelalderekspert Umberto Ecos debutroman. Handlingen foregår i 1300-tallet, nærmere bestemt i 1327, på et italiensk franciskanerkloster. En uhyggelig og mystisk modgåde for personalet på klosteret til at hidkalde munken Broder William og hans unge lærling til klosteret, hvor de skal hjælpe med at finde morderen og løse en underlige gåde af mord og mysterier.

Rosens navn er et storslået værk, der handler om de komplekse magtkampe, som middelalderens franciskanerklostre oplevede. Romanen giver et unikt indblik i middelalderens sociale verden og udvikling. Historien er dog også relevant for samtiden, idet historien på en og samme tid er et historisk portræt og en meget postmoderne udgivelse.

Bogens genere er kriminalroman, der gør brug af litterære greb som semiotik, bibelstudier og litterær teori. Romanen har solgt mere end 50 millioner eksemplarer over hele verden og er en af de bedst sælgende bøger nogensinde. Over årene har romanen modtaget utallige priser, og den anses af mange litteraturkritikere som en af de bedste romaner, der nogensinde er udgivet.

Rosens navn lydbog er en moppedreng af en roman, og lydbogen varer således hele 18 timer og 54 minutter. Hvis du vælger selv at læse bogen, skal du igennem imponerende 668 sider. Denne udgave af Rosens navn lydbog er uden forord. Den er oversat fra italiensk til dansk af Nina Gross og indtalt af Paul Becker. Hvis historien om Broder William og Adso har fanget din interesse, har du nu mulighed for at få adgang til Rosens navn lydbog gratis.

Om forfatteren: Umberto Eco

Umberto Eco cementerede sig med Rosens navn som den verdensberømte forfatter, som han i dag regnes for at være. Umberto Eco blev født i 1932 og døde i 2016. Han var en italiensk middelalderekspert, filosof, semiotiker, kulturkritiker, politiker og forfatter. Gennem hele sit liv skrev Umberto Eco flittigt, og han har udgivet flere børnebøger. Han oversatte desuden tekster fra fransk og engelsk.

Eco var også meget produktiv, når det kom til at udgive artikler. To gange om måneden udgav han en artikel i ”La Bustina di Minerva”, og han skrev for magasinet ”L’Espresso”. Han udgav sin sidste artikel d. 27. januar 2016 og var altså aktiv helt indtil sin død d. 19. februar 2016.