Lydbøger » Samlede værker

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Samlede værker Lydbog

4.1/5

Forfatter: Lydia Sandgren

lydbog og e-bog

Introduktion

I den svenske by Göteborg udspilles fortællingen om Martin Berg. En mand der befinder sig i midten af en livskrise samtidig med, at han døjer med et forlag, som har set bedre tider. Han er mærket af en en tomhed, der har fyldt hans liv siden hans hustru forsvandt næsten femten år tidligere, og efterlod ham som enlig far til to børn. Han er nu nået halvvejs i sit liv, og stiller sig selv spørgsmålet om, hvad hans samlede værker i grunden går ud på?

På samme tid hører vi om han hans ældste datter Rakel, som selv er begyndt at undersøge årsagen bag sin mors forsvinden. Det er en fortælling om en far og en datter, der befinder sig forskellige steder i livet, men begge søger svar på mysteriet omkring hustruen og moderen Christinas forsvinden. Lyt til den fængslende historie i Samlede Værker lydbog gratis.

Informationer:

Oplæser: Jacque Lauritsen
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 25 timer og 50 minutter

Samlede værker: Handling

Samlede Værker er en vidunderlig fortælling om et livslangt venskab, ungdommens drømme samt kærlighed til den kunst og de mennesker, der fylder ens liv. Den er skrevet af Lydia Sandgren og oplæst af Jacque Lauritsen. Lydbogen tager os med på en dannelsesrejse, der spænder over to generationer.

Historien udspilles delvist i nutidens Göteborg, hvor Martin Berg er omringet af flere sprøgsmål end svar og et manuskript, der aldrig helt er blevet færdigt. Vi møder ham lige efter tabet af hans ældste ven kunstneren Gustav Becker. Det årelange venskab mellem de to er centralt i bogen, og vi følger lige det fra deres første møde i gymnasiet og frem til den enes død.

Vi lærer dem at kende i 1980erne, hvor kunsteriske aspirationer og drømme er grobunden for deres venskab. Det er også i disse tilbageblik at Martins hustru, den gådefulde Cecilia, først bliver introduceret. De tre deler en kærlighed til kunsten og litteraturen, som er drivkraften bag deres fælleskab og individuelle ambitioner. Samlede Værker lydbog er beretningen om tre liv, som indeholder både store op- og nedture.

Gustav opnår succes som kunstner med Cecilia, som sin muse. Hun derimod finder sig aldrig helt til rette i rollen som mor, og hendes forsvinden er det, som tvinger Martin til at lægge sine forfatterdrømme til side og i stedet tage sig af sine to døtre. Vi følger den ældste af disse døtre Rakel, der som ung studerende i Göteborg leder efter spor, som kan forklare, hvor hendes mor er blevet af. Det er mysteriet om Cecilias forsvinden, som driver historien, og du kan følge opklaringen i Samlede Værker lydbog gratis.

Om forfatteren: Lydia Sandgren

Dette er ganske vist Lydia Sandgrens debutroman, men hun har allerede formået at opnå stor og velfortjent anerkendelse som forfatter. Bogen er blevet belønnet med fremragende kritik, og har uden tvivl gjort et stort indtryk på mange læsere. Den er endda vinderen af den svenske Augustpris.

Samlede Værker har været længe undervejs, men den har dog vist sig at være ventetiden værd. Det imponerende værk er en vidunderlig gribende fortælling, som har fortjent at blive kåret, som den bedste skønlitterære bog i 2020. På over 700 sider tages læseren med på en rejse igennem tiden og de mange sejre og nederlag, som er en del af livet.