Lydbøger » Sapiens

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Sapiens Lydbog

4.6/5

Forfatter: Yuval Noah Harari

lydbog og e-bog

Introduktion

At være menneske er ikke altid nemt, men der har faktisk været tider, hvor det var endnu sværere. Sapiens tager læseren med på en historie om menneskets udvikling. Der bliver kigget mere end 100.000 år tilbage for at se på, hvordan mennesket begyndte sin udvikling.

Sapiens kommer til at udfordre din tro på det at være menneske. Du vil blive nødt til at genfinde din egen menneske-identitet efter at have læst Sapiens. For ikke nok med at Sapiens udfordrer menneskeheden, så stiller den også spørgsmålstegn ved mange af de ting, som i dag udgør fundamentet i det at være menneske. Når du læser Sapiens kommer du til at få et helt nyt syn på menneskeheden.

Informationer:

Oplæser: Niels Vedersø
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 14 timer og 56 minutter

Sapiens: Handling

Sapiens lydbog tager dig med på en eksistentiel rejse tilbage i tiden. For mere end 100.000 år siden fandtes der ikke kun en menneskeart. Forskning viser, at der dengang faktisk fandtes ikke mindre end seks forskellige menneskearter. Det er ovenikøbet usikkert, om der fandtes flere end de seks menneskerarter. Men som Sapiens lydbog gratis kommer hurtigt frem til, er der i dag kun en menneskeart tilbage. Det er selvfølgelig Homo Sapiens, som var den stærkeste overlevende i sidste ende. Men hvordan gik det egentlig til? Det spørgsmål undersøger Sapiens lydbog gratis grundigt.

Det er blot et af de mange spørgsmål, som Sapiens lydbog forsøger at finde mening i, når der bliver gravet dybt i menneskets historie. For hvordan kan det være, at det lige præcis var Homo Sapiens, der endte med at sidde på den største trone? Hvad var det, der gik for sig, at vores urgamle forfædre fandt sammen i flokke for at jage og forsamle sig til at skabe byer og senere store kongeriger?

Hvad skete der i historiens løb, som fik Homo Sapiens til først at tro på guder? Senere begyndte mennesket at fastholde på forskellige nationer. Og som årene gik, blev det heller ikke ukendt at tro på det retfærdige i menneskerettigheder.

Sapiens lydbog kommer til at rykke ved den tro, du troede, du havde om at være menneske. Der bliver rykket ved vores fælles overbevisninger, vores individuelle handlinger i historien og der bliver dykket ned i historien for at se nærmere på, hvad der gik til for at mennesket fandt sin plads i bureaukrati og forbrugerisme som tiden gik.

Om forfatteren: Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari er uddannet historieprofessor og bor og underviser dagligt i Israel, hvor han er født og opvokset med Libanesiske forældre. I senere år har han fokuseret sin forskning og undersøgelser på den sammenhæng, der er mellem historie og biologi. Det er blandt andet disse undersøgelser, der har ledt ham til at skrive Sapiens, samt en række andre bøger, der kigger nærmere på menneskeheden.

På dansk kan du for eksempel også læse Homo Deus, hvor Harari kigger nærmere på fremtiden for menneskearten. Eller du kan dykke ned i 21 ting du bør vide om det 21. århundrede, hvor titlen er mere eller mindre selvforklarende.