Lydbøger » Shuggie Bain

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Shuggie Bain Lydbog

4.1/5

Forfatter: Douglas Stuart

lydbog og e-bog

Introduktion

Shuggie Bain er den nye roman, som har rørt hele Danmark med historien om drengen fra Glasgow. Sat i 1980’ernes hårde arbejdermiljø følger Shuggie Bain lydbog den ensomme Hugh Bain, også bedre kendt som Shuggie af sin familie og bekendte. Det er en hård tid, som lider under Margaret Thatchers regering, der påvirker arbejderfamilier hårdt. De fleste sønner og fædre er arbejdsløse, og det kan gå ud over resten af familien på mange forskellige måder.

I Shuggies familie er det han mor, som lider mere end resten. Shuggie forguder sin mor, og han kan måske ikke se de fejl, som resten af familien tydeligvis ser hele tiden. Da Shuggie pludselig står alene tilbage med en alkoholiseret mor, begynder historien for alvor at tage fat på de vigtige emner i Shuggies liv.

Informationer:

Oplæser: Peter Pilegaard
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 15 timer og 45 minutter

Shuggie Bain: Handling

Shuggie Bain lydbog gratis er lige dele Shuggies historie, som det er hans mor, Agnes’ historie. Agnes’ liv er ikke et af de nemmeste. Shuggie Bain lydbog er historien om en by, der lider under fattigdom og forfald på mange områder, hvor Agnes lever sammen med sin familie, og sin elskede dreng Shuggie. De to forguder hinanden, men virkeligheden indhenter dem langsomt dag for dag, og de må begge indse, at kærlighed ikke altid er nok i den virkelige verden.

Samtidig med at Shuggie forsøger at manøvre sig rundt i en ensom barndom, forsvinder hans mor fra den virkelighed, hvor hendes mand søger tilflugt i armene på andre kvinder. Shuggie Bain lydbog fortæller, hvordan Agnes i stedet søger tilflugt på bunden af en flaske, og langt størstedelen af familiens sparsomme økonomi bliver brugt på den øl, hun ynder at drikke af familiens testel.

Shuggie forguder sin mor, men da resten af familien gennem årene får lagt afstand til den alkoholiserede mor, står Shuggie pludselig alene tilbage. Shuggie står nu på kanten af samfundet og længdes efter at være som alle andre. Det er bare svært, når man er vokset op med en mor, der ikke kunne finde ud af at passe på ham, eller være der for ham, i Shuggies søgen på sin egen identitet. Shuggie har hele tiden måtte tage hensyn til sin mors identitetskrise, som hun søgte at løse med endnu en flaske. 

Shuggie Bain lydbog gratis er rørende på så mange områder, fordi den har et gran af sandhed i sig. Det er et familieliv, som ikke er langt fra sandheden af, hvad mange familier måtte gennemgå i 80’ernes hårde år, hvor der var langt mellem arbejdet og lønsedlen. Det er et fiktivt portræt af en meget virkelig familie.

Om forfatteren: Douglas Stuart

Douglas Stuart debuterede i 2020 med romanen Shuggie Bain, som strøg ind på bestsellerlisterne verden over. Han er født i Glasgow, hvorfor det heller ikke er overraskende, at Shuggie Bain foregår i samme by. 

Han har skrevet mange korte noveller, som er blevet udgivet i The New Yorker Magazine og langt de fleste har centreret sig om emner som køn, klasse og angst. Alle emner, som gang på gang er vigtige at tage op, og især i form af en karakter som Shuggie Bain. 

Med Shuggie Bain har Douglas Stuart bevist, at han er en forfatter man skal holde øje med. Hans næste bog står til at udkomme i 2022.