Lydbøger » Silkeorm

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Silkeorm Lydbog

4.2/5

Forfatter: Robert Galbraith

lydbog og e-bog

Introduktion

I krimibogen Silkeorm lydbog, bliver Cormoran Strike ringet op af krimiforfatterens, Owen Quines, kone da han på mystisk vis er forsvundet. Til at starte med går konen ud fra at han bare er smuttet et par dage for at have tid til sig selv, da det ikke ville være første gang. Derfor beder hun Strike om at finde ham, og hente ham hjem igen.

Da Strike går ind i sagen bliver det dog hurtigere klart at der foregår noget helt andet end et par dage for sig selv. Det kommer frem at forfatteren er blevet færdig med at skrive et manuskript, og i dette er der portrætter af mange han kender, hvor der står mange hemmeligheder og løgne. Hvis dette manuskript blev udgivet, ville det ødelægge livet for rigtig mange mennesker. Man kan lytte til Silkeormen lydbog gratis, og følge Strikes efterforskning.

Informationer:

Oplæser: Henrik Hartvig Jørgensen
Sprog: Dansk
Kategori: Krimier
Længde: 16 timer og 47 minutter

Silkeorm: Handling

I Silkeorm lydbog følger man handlingen når de nye informationer om manuskriptet kommer frem, står det klart at mange mennesker ville ønske at gøre ham tavs. I manuskriptet har han skrevet ret groft og satirisk, og alle de personer har læst bogen inden udgivelsen. Disse mennesker er blandt andet andre forfattere, forlag, elskere mm. Så derfor ville det være en fordel for dem alle hvis manuskriptet forblev i gemmerne.

Quine bliver efter lidt tid fundet dræbt på mystisk vis, og endda på den måde som er beskrevet i bogen, og herfra tager det fart med masser af mistænkte.

I Silkeorm følger man hvordan det hurtigt bliver en kamp mod uret, og det er med begrænset tid at morderens brutale motiv skal findes. Morderen ligner ingen Strike nogensinde har set før, så alt under efterforskningen er fra start en udfordring, da der ingenting er at sammenligne denne brutale handling med.

Strikes eget liv kommer også i fare i takt med at man kommer længere ind i bogen. Silkeorm lydbog gratis, er en velskrevet roman, med uventede drejninger og overraskelser på hver side. Denne bog er hurtigt slugt, og bliver endnu mere medrivende for hver side man læser.

Udover en hæsblæsende historie, er Silkeorm også fyldt med samfundskritiske betragtninger som gør det lidt mere jordnært. Flere gange vil man også opleve at man tror man har regnet den ud, men som en klassisk krimi viser det sig at være forkert.

Silkeorm er andet bind i den anmelderroste krimiserie, så der er flere eventyr med Cormoran Strike.

Om forfatteren: Robert Galbraith

Selvom forfatteren af Silkeorm står som Robert Galbraith, så er det faktisk ikke helt korrekt. Navnet Robert Galbraith bruges som et pseudonym for forfatteren J.K. Rowling, som står bag Harry Potter universet. Udover Harry Potter har hun også skrevet romanen Den tomme plads.

J.K. Rowling er gået all in, og har lavet en lille biografi for Robert Galbraith. Ifølge beskrivelsen er han gift og har 2 sønner. Han arbejdede for militæret, som han forlod i 2003, hvorefter han fandt arbejde inden for en industri hvor man beskytter civile. Hans hovedperson Cormoran Strike, som spiller en central rolle i krimibøgerne, skulle være inspireret af Robert Galbraiths egne erfaringer. Silkeorm er altså inspireret af dette.