Lydbøger » Silmarillion

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Silmarillion Lydbog

4.5/5

Forfatter: J. R. R. Tolkien

lydbog og e-bog

Introduktion

Silmarillion er den oprindelige historie, som Tolkien har skabt hele sit univers ud fra. Det er den historie, som mange vil kunne genkende bider af i deres læsning af resten af Ringenes herre bøger. For i Silmarillion møder vi et par kendte karakterer, som også spiller større roller i Ringenes herre trilogien. Silmarillion er fortællingen om et stort og dramatisk eventyr, hvor Elrond og Galadriel også havde deres roller at spille.

Hvis du er fan af Tolkien, og det univers han har skabt med Ringenes herre, kan du ikke nægte dig selv den oplevelse at læse Silmarillion. Det er unægtelig fundamentet i hele det univers, som hele verden har stiftet bekendtskab med i den ene eller anden format.

Informationer:

Oplæser: Martin Shaw
Sprog: Dansk
Kategori: Fantasy
Længde: 14 timer og 49 minutter

Silmarillion: Handling

Silmarillion lydbog tager læseren med tilbage til begyndelsen af universet i Tolkiens verden. Det er historien om den kamp, som kom til at udspille sig for at besidde de såkaldte Silmarils juveler. Det var ikke bare helt almindelige juveler, men juveler der indeholdt det klareste lys fra Valinor. 

Kampen om disse juveler fandt sted i en tid, hvor Morgoth, den første mørke hersker, befandt sig i Midgård. Her drog de vise elverfolk i krig mod Morgoth for at besidde de værdifulde juveler.

Silmarillion lydbog gratis er en sådan bog og historie, som skal læses for at få den bedste forståelse af den. Det er så detaljeret en verden og univers, at det er svært at gengive til en retfærdig og fyldestgørende gengivelse.

Hvis du elskede Ringenes herre, må du endelig ikke snyde dig selv for den læseoplevelse, som Silmarillion lydbog uden tvivl er. Heri får du også de små ekstra historier, der beriger din oplevelse af hele Tolkiens univers. 

The Ainulindale fortæller historien og myten om skabelsen af universet i Tolkien med deres overtro, hvor The Valaquenta fortæller om de mange guder, der befinder sig i Silmarillion lydbog gratis. Silmarillion lydbog er på mange måder opslagsværket for mange spørgsmål, der måtte opstå i læsningen af Ringenes Herre trilogien. Nogle vil mene, at du skal læse Silmarillion, før du læser Ringenes Herre, mens andre vil anbefale det omvendt. Begge dele kan som sådan fungere lige godt, for i Silmarillion får du også historien om The Rings of Power, der ledte til de historier, læseren kender fra Ringenes Herre trilogien.

Om forfatteren: J. R. R. Tolkien

J. R. R. Tolkien kunne skrive mange titler på sit CV, hvor forfatter nok er den, de fleste kender ham for. Foruden den var han også poet, krigsveteran, filosof og universitetsprofessor. Han er uden tvivl bedst kendt, som forfatteren til de episke fantasy-romaner Ringenes Herre og Hobbitten, som kontinuerligt bliver moderniseret i den ene eller anden forstand.

Tolkien døde tilbage i 1973, men hans historier lever stadig. Hvilket læserne til dels kan takke hans søn, Christopher Tolkien, for. Ved hjælp af sin fars detaljerede mange noter har han senere udgivet en håndfuld bøger, som tager læseren med tilbage til Midgård. En af disse er Silmarillion.