Lydbøger » Sisyfos-myten

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Sisyfos-myten Lydbog

4.1/5

Forfatter: Albert Camus

lydbog og e-bog

Introduktion

Der er visse bøger i løbet af verdenshistorien, som for alvor sætter deres aftryk i historien. Det er historier, som kommer til at ændre på hele menneskeheden, og hvordan vi ser os selv. Sisyfos-myten er en af den slags historier, som kan og har været med til at starte debatter og skabe utilfredshed. Det er historier udtænkt af store filosoffer og visionære, som har skabt fortællinger, der for evigt og altid vil ændre verdenssynet.

Sisyfos-myten har sin inspiration i de gamle myter, og er blevet en fortælling om en mand, der endte med at transformere filosofien i det tyvende århundrede med spørgsmål om meningen med livet uden tilstedeværelsen af religion.

Informationer:

Oplæser: Helga Vang Lauridsen
Sprog: Dansk
Kategori: Faglitteratur
Længde: 5 timer og 10 minutter

Sisyfos-myten: Handling

Sisyfos-myten lydbog er den franske filosof Camus’ forsøg på at se meningen med en historie, taget direkte fra de græske myter, om en mand, der dag ind og dag ud straffes til at udføre den samme trivielle handling om og om igen. I sidste ende er Sisyfos-myten lydbog gratis et filosofisk spørgsmål om livet er det hele værd, eller om mennesket blot skal give op.

Sisyfos-myten lydbog kan være en forholdsvis mørk og filosofisk tung bog at læse for visse læsere. Fordi den stiller spørgsmålstegn ved store ting i livet og kommer med påstande om, at livet i sidste ende altid vil være forgæves, fordi menneskeheden blot gennemgår den ene prøvelse efter den anden. Den metaforiske kæmpe sten, som Sisyfos tvinges til at rulle op af bakken hver gang en ny dag gryer bliver billedet på hver nye prøvelse, som mennesket udsættes for.

Sisyfos-myten lydbog er tung og stærk filosofisk læsning, som ikke skal tages med lethed. Her bliver sat spørgsmålstegn ved mangt og meget i livet, og det er store navne, der bliver taget med i betragtning i Sisyfos-myten.

Camus anser mennesket til at være i stand til at se fornuften i livet på et eller andet tidspunkt, hvorved mennesket vil stå over for den håbløse tilværelse, der kun leder til døden. Sisyfos-myten lydbog gratis sætter dystre tanker i gang, men samtidig får den også læseren til at tænke meget mere over sit liv, og hvordan den ene udfordring efter den anden skal have et værdigt mål og være det værd. Det er læsning, som ikke er for alle, men som vil sætte tanker i gang hos alle, der læser den.

Om forfatteren: Albert Camus

Albert Camus bliver betragtet som en af det tyvende århundrede store filosoffer. I en del af hans karriere var han nyhedsjournalist og skrev for flere forskellige aviser, der ikke var bange for at skrive om sandheden i en verden, der levede i krig. Efter Anden Verdenskrig var ovre, så han det ikke længere nødvendigt at skrive journalistik, og han vendte sin opmærksomhed mod andre områder.

I løbet af sin forholdsvis korte karriere som forfatter, nåede han at skrive flere bøger, som stadig bliver læst den dag i dag, og stadig er med til at starte store debatter. Foruden Sisyfos-myten kan du fortsætte din Camus-uddannelse med Den fremmede, Pesten eller Det første menneske.