Lydbøger » Skoven er vores

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Skoven er vores Lydbog

4.1/5

Forfatter: Lotte og Søren Hammer

lydbog og e-bog

Introduktion

Nazismen og 2. verdenskrig er en begivenhed, som vi alle er bekendt med. Det er også en begivenhed, som har rørt rigtig mange af os og i særdeleshed dem, som har haft krigen og nazismen tæt inde på livet. Af denne grund er fortællinger, der tager deres udspring i krigen populære blandt mange. Skoven er vores er en af de nyeste af slagsen. Her følger man en familie i deres kamp mod nazismen. Denne kamp er dog ikke nem, særligt ikke når man venter sig et lille barn, som man for alt i verden ønsker at beskytte.

Fortællingen er dragene og selvom, at den er fiktiv, bærer den klart præg af krigstiden og de dilemmaer, som der fulgte med. Det er muligt at høre Skoven er vores lydbog gratis. Herved vil du kunne blive trukket længere ind i fortællingen lige når det passer dig.

Informationer:

Oplæser: Christian Engell
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 59 minutter

Skoven er vores: Handling

Året er 1943, og stedet er Pripjatsumpene, et område i Hviderusland og Ukraine. Partisangrupperne er overalt, hvor de både bekæmper hinanden og tyskerne. En stor del af grupperne er stærke, har gode våben, og har et kæmpe antal medlemmer. Tyskerne besidder de største byer i området og alle andre byer er styret af Partisangrupperne.

Peter, Alexander, Debora, Kassandra og pigen Aneta, ankommer til Rudina-mat, som er en jødisk partisanbevægelse. Her er det deres kusine ved navn Gracja Staski der er leder. Hun er hårdfør, og styrer gruppen efter stalinistiske principper. For at gruppen ikke skal sulte om vinteren, forlanger hun at alle arbejder hårdt. Lejren bliver pludselig angrebet af tyske soldater, og der er mange dødsfald. Kassandra vil til Danmark for at kunne føde det barn hun venter. Der er langt mere sikkert i Danmark, som er mere neutral i krigen. Derfor vil det være mere sikkert for Kassandra at føde sit barn i Danmark, da hun ikke vil være i lige så stor fare her.

Peter, Kassandra og Aneta tager derfor til Danmark og efter fødslen, venter der dem en rejse, der er fyldt med farer. De kommer forbi både Sverige og England, men vender til sidst tilbage til krigszonen på en ishavskonvoy. Nu er de klar til at kæmpe mod nazisterne. Hvis du vil høre mere om, hvordan denne kamp udfolder sig og om Kassandra formår at blive ved med at passe på sit barn, anbefaler vi, at du lytter til Skoven er vores lydbog. Herved vil du have mulighed for at høre fortællingen i løbet af din dagligdag.

Om forfatteren: Lotte Hammer & Søren Hammer

Skoven er vores lydbog er skrevet af Lotte Hammer og Søren Hammer. Som deres efternavne nok antyder, så er Lotte og Søren i familie. De er nemlig søskende og har skrevet sammen siden 2010, hvor de udgav deres debut Svinehunde. Herefter har de skrevet en lang række bøger sammen.

Lotte og Søren Hammer er særligt kendt for deres ti krimiromaner med politimanden Konrad Simonsen som omdrejningspunkt. De har dog efterfølgende udgivet Venner og fjender, som er en mere historisk spændingsroman, der foregår under 2. verdenskrig. Efter udgivelsen af denne bog, har krigen været et særligt omdrejningspunkt i deres fortællinger. Her er Skoven er vores ingen undtagelse.