Lydbøger » Skyggedanseren

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Skyggedanseren Lydbog

5/5

Forfatter: Sara Omar

lydbog og e-bog

Introduktion

I Skyggedanseren af Sara Omar er der fokus på emner som religion samt undertrykkelse og stigmatisering af kvinder. Historien foregår i første omgang i år 1994 i Kurdistan. Her bliver vi introduceret til de to bedsteforældre, Gawhar og Darwésh, der kommer for at give Frmesk livsglæden tilbage.

Senere i Skyggedanseren befinder Frmesk sig nu i Danmark, hvor hun studerer på universitet i København. Lyt til Skyggedanseren lydbog gratis og hør Frmesk fortælle om sit liv. Frmesk går ikke længere med tørklæde, og hun har forsøgt at tage afstand til sin familie.

Lyt til Skyggedanseren lydbog og hør Frmesk kamp for at blive den kvinde, som hun ønsker at være. Lydbogen kan høres på f.eks. Chapter, Bookbeat, Mofibo og Nextory.

Informationer:

Oplæser: Pernille Lyneborg
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 47 minutter

Skyggedanseren: Handling

Skyggedanseren er skrevet af Sara Omar og foregår i Kurdistan. Året er 1994, og de to bedsteforældre Gawhar og Darwésh kæmper for at give Frmesk livsglæden tilbage. Gawhar har selv en stor tillid til, at det er det rette at følge sin tro, so Frmesk sendes til koranundervisning. Denne undervisning foregår i byens største moske, og det er også her, at Frmesks onkel er imam.

Lyt til Skyggedanserne lydbog gratis og få del i den nye tilværelse, hvor Frmesk ikke ved, hvad der venter hende. Mens morfaren tager kampen op mod kvindeundertrykkelse, begynder Frmesks liv lige så stille igen at blomstre.

Senere i Skyggedanseren lydbog befinder vi os i Danmark. Året er nu 2007, og Frmesk er at finde på universitet. Her fortæller Skyggedanseren lydbog os, at hun holder sig mest for sig selv. Frmesk bærer ikke længere tørklæde og skriver kritiske artikler om kvinders rettigheder. Det fortælles i Skyggedanseren også, at når Frmesk er derhjemme, så passer hun sine søstre og ordner huset, mens moderen ser på diverse TV-serier fra udlandet.

Forældrene er blevet skilt, men det fortælles i Skyggedanseren, at faderen stadig dagligt kommer i hjemmet, hvor han hårdhændet holder orden på familien. Læs Skyggedanseren, hvor Frmesk forklarer, at faderen har udviklet et andet kvindesyn. Han mener for eksempel, at det er vulgært, når kvinder skriver digte.

Lyt til Skyggedanseren lydbog gratis og følg med, når Frmesk føler sig fanget og føler, at hun er nødt til at søge friheden i et nyt land. Følg med i Skyggedanserne og følg en piges ensomme kamp for at opnå frihed og et nyt liv.

Om forfatteren: Sara Omar

Sara Omar er en dansk-kurdisk kvinde, der er forfatter til blandt andet Skyggedanseren. I denne udgivelse forsøger hun at problematisere religion, undertrykkelse og stigmatisering af kvinder i Kurdistan. Hun er dog ikke alene kendt for Skyggedanseren, for hun debuterede med værket Dødevaskeren, som udkom i 2017.

Forfatteren har vundet flere priser for sine kreative værker, herunder Skyggedanseren. Blandt disse priser er De Gyldne Laurbær, som hun vandt i 2019. Derudover har hun vundet Læsernes bogpris i 2018 for sit værk ved navn Dødevaskeren. 2019 var også året, hvor hun modtog Martin Andersen Nexø Fondens pris samt Menneskerettighedsprisen for sit litterære arbejde.