Lydbøger » Skyggernes kniv

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Skyggernes kniv Lydbog

4.1/5

Forfatter: Philip Pullman

lydbog og e-bog

Introduktion

Skyggernes kniv er andet bind i serien om Det gyldne kompas. I den første bog mødte læseren Lyra, og nu er det tid til at stifte bekendtskab med Will. I Skyggernes kniv er Will den dreng, som helst ikke vil lægges mærke til. Det har han en grund til, for hans mor har det ikke for godt, og han er konstant bange for, at myndighederne vil tage hende fra ham.

Men som historien skrider frem, er det ikke det eneste problem, som Will må stå overfor. En dag møder han Lyra, og deres møde sætter gang i en række begivenheder, som ingen af dem kunne have forudset. Men det var der til gengæld andre, der gjorde i Skyggernes kniv.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 10 timer og 50 minutter

Skyggernes kniv: Handling

Skyggernes kniv lydbog præsenterer læseren for Will, som kun er tolv år gammel. Til trods for at han er så ung, så har han lige formået at slå en mand ihjel. Det var godt nok ikke hans mening, og han er selv ret skræmt over det. Han indser hurtigt, at han ikke kan blive hos sin skrøbelige mor, og han må stikke af. For Will er også stadig på jagt efter at finde ud af, hvad der skete med sin far i Skyggernes kniv lydbog gratis, efter han forsvandt for mere end tolv år siden. 

Da han flygter, beslutter han sig for, at han lige så godt kan forsøge at finde ud af, hvad der skete med hans far. På vej ud af Oxford støder han tilfældigvis på en kat, der forsvinder i den blå luft. Da Will undersøger det nærmere, opdager han, at det er en hemmelig åbning, som leder ham til en helt anden verden i Skyggernes kniv lydbog.

I den triste og tilsyneladende forladte by Cittàgazze møder han Lyra. Lyra virker lidt underlig, syntes Will, men han finder hurtigt ud af, at hun også er på en mission af en art, som har kostet hende dyrt i Skyggernes kniv lydbog gratis. Men den forladte by er ikke sikker for dem. Gaderne hjemsøges af uhyggelige og usynlige genfærd, som har en forkærlighed for modne sjæle. Der er kun et sted i byen, hvor de farlige genfærd ikke tør bevæge sig hen. Det mystiske tårn i udkanten af byen, hvor Will og Lyra opdager, at en genstand skjules for resten af verden, fordi mange vil slå ihjel for at besidde denne genstand i Skyggernes kniv lydbog.

Om forfatteren: Philip Pullman

Det gyldne kompas er den anmelderroste serie af Philip Pullman, som har fået så mange flotte anmeldelser siden sin udgivelse første gang i 1996. Siden da er verden blevet betaget af Lyra og Wills historie, der væver sig gennem den virkelighed vi kender, og en anden meget mere religiøs virkelighed. Pullman og serien har endda fået så meget opmærksomhed for sine religiøse toner, at Vatikanet har haft sine negative udtalelser om den. 

Ikke desto mindre er serien oversat til halvdelen af verdens sprog, og blevet adapteret til teater, film og senest Tv-serie på HBO.

Skyggernes kniv er den anden bog i serien, der udover den oprindelige trilogi siden har fået små følgesvendsbøger og en ny trilogi med en voksen Lyra.