Lydbøger » Slavernes øer

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Slavernes øer Lydbog

4.1/5

Forfatter: Thorkild Hansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Trilogien om slavehandlen i 1600-tallet begyndte med Slavernes kyst og fortsatte med Slavernes skibe. Nu afsluttes trilogien med Slavernes øer, der dokumentarisk gennemgår Danmarks kolonisering af det, der i senere år blev kendt som det Danske Vestindien.

Slavernes øer en historisk gennemgang af en periode i Danmarkshistorien, som mange vælger at glemme af moralske årsager. Men faktum er, at det var en vigtig del af Danmarkshistorien, og takket være Thorkild Hansen bliver det ikke længere glemt eller forbigået så let. Hansen lægger ikke skjul på meget i Slavernes øer, hvor han skildrer livet, som det var dengang af både godt og ondt.

Informationer:

Oplæser: Dan Schlosser
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 16 timer og 56 minutter

Slavernes øer: Handling

Slavernes øer lydbog er en dokumentarisk roman, der fortæller historien om det arbejde, det kræver at opbygge en koloni på en ø, hvor slaveri hurtigt bliver en del af hverdagen. I denne tredje del af trilogien bliver der set nærmere på de oprør, som i 1733 var tæt på at vriste kontrollen fra danskerne. Historien ser nærmere på de afrikanske slaver, og hvordan deres liv var i de danske kolonier på de caribiske øer. Det vil måske komme som en overraskelse for mange, at slaveri var en fast del af hverdagen i rigtig mange år, og hvor brutalt det var i realiteten i Slavernes øer lydbog gratis.

Forfatter Thorkild Hansen har gjort et kæmpe stykke arbejde med at grave dokumenter frem, der hjalp ham med at fortælle historier om slaveforhold, der nemt kan give læseren kvalme. Slavernes øer lydbog er bestemt ikke for sarte sjæle. Mange læsere vil måske også blive overrasket over, hvor meget Danmark faktisk handlede med slaver, og hvor elendigt disse blev behandlet. Der bliver ikke lagt skjul på, at tortur var en fast del af livet som slave. 

Slavernes øer lydbog gratis kan også fortælle historier om, hvordan slaveholdet ikke stoppede med det samme, selv da slavehandel blev forbudt. Til gengæld findes der historier om, hvor der på de dansk vestindiske øer blev iværksat ’projekter’, der skulle være med til at forøge standen af slaver, fordi børnedødeligheden var alt for høj blandt slaverne.

At læse Slavernes øer lydbog kan være brutalt, ikke mindst fordi den ikke lægger skjul på nogle af de negative ting, som danskerne har været med til at stå for. Men præcis også derfor er den en vigtig del af danskernes historie, til trods men også takket været de mennesker, der stod imod det og blev tiet ihjel.

Om forfatteren: Thorkild Hansen

Slavernes øer er den sidste i trilogien fra Thorkild Hansen, der fortæller den sande historie om slaveforholdene på de Dansk Vestindiske øer tilbage i 1600-tallet. Det er tydeligt at se, hvor meget Hansen har undersøgt sagerne med citater og kilder fra dengang, som han tillægger en spids sarkasme i sin fortælling. Hansen lægger vægt på, at man ikke skal undskylde de høje herrer fra dengang. Der var andre folk, der forsøgte at sætte sig mod slavehandlen, men som andre minoriteter blev de tiet ihjel og glemt.

Det begyndte med Slavernes kyst og fortsatte med Slavernes skibe, og nu afsluttes det med Slavernes øer. Som en del af den overordnede kritik af tiden og slavehandlen, kan Hansen ikke lade være med at komme med kritik af Danmarks salg af øerne til USA, hvilket blot forringede forholdene for de tilbageværende slaver.