Lydbøger » Smaragdsliberen

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Smaragdsliberen Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky

lydbog og e-bog

Introduktion

Smaragdsliberen er en livsbekræftende historie om, hvor skrøbeligt dit liv rent faktisk kan være. Det er en historie om at være fanget mellem liv og død, og hvilke valg vi træffer for at undgå det ene eller det andet. Smaragdsliberen er historien om en far og datter, der lever i hver sin ende af skalaen så at sige.

Smaragdsliberen tager fat på emner, som mange til dagligt tager for givet. Nogle tager endda livet for givet, hvorfor livet også bliver sat på en spids i Smaragdsliberen lydbog. Det er en historie, som du bør læse, hvis du ikke er bange for at skulle tænker over dine valg i livet, eller bliver rørt af samme.

Informationer:

Oplæser: Julie Fabricius
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 9 timer og 42 minutter

Smaragdsliberen: Handling

I Smaragdsliberen lydbog møder vi den jødiske Pierre Levy. Han arbejder som smaragdsliber i en tilværelse, der ikke byder på alverdens store omvæltninger. Indtil den dag han falder om med et hjertestop. For et kort øjeblik er Pierre død i Smaragdsliberen lydbog gratis. Af ukendte men alligevel mirakuløse årsager formår Pierre at vende tilbage til livet. På en og samme tid er alt som det plejer, mens ingenting er som de plejer.

Den eneste måde Pierre kan forestille sig at komme videre med sit liv efter den oplevelse, er netop det, at komme videre med sit liv. Han genoptager sine vante rutiner, som inkluderer et spil skak med en barndomsven, som også er juveler. Derudover begynder Pierre på et stykke arbejde, som han er sikker på bliver mesterværket af dem alle, som han i sin tid har arbejdet på. Han skal slibe en yderst smuk og stor smaragd i Smaragdsliberen lydbog.

Pierre lever videre i en tilsyneladende fredelig verden uden de store omvæltninger efter sit møde med døden. I den anden ende af verden arbejder hans datter, Zara, som kunsthistoriker. Hendes liv er stik modsat Pierres, da hun konstant befinder sig på kanten af livet i sit arbejde i Smaragdsliberen lydbog gratis.

En dag ender det da også galt for Zara. På grænsen mellem Georgien og Aserbajdsjan bliver hun kidnappet i løbet af en opgave, hun var i færd med, hvor hun skulle kortlægge en række gamle hulemalerier. Zara må pludselig se sig selv som gidsel mellem to religioner, hvor kristendommen er på den ene side og islam på den anden. Alt imens må Pierre og Zara kæmpe deres livs kamp for at kunne blive ved med at se det smukke i livet.

Om forfatteren: Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky blev født tilbage i 1974 og blev i 1998 uddannet fra Forfatterskolen. Inden hun blev forfatter, har hun arbejdet som udsendt i Afghanistan, først som soldat og senere som rådgiver. Det var begivenheder herfra hun tog med i sin debutroman, Kvindernes krig, i 2010. Siden den biografiske debut har hun bevæget sig over til at skrive romaner, hvor Den stjålne vej var hendes første roman.

Siden da har hun skrevet en håndfuld andre titler, som sætter livets eksistens på kanten i rørende og til tider filosofiske romaner, som for eksempel Smaragdsliberen. Før hun udkom med Smaragdsliberen i 2018 udkom hun i 2016 med Orkansæsonen og stilheden.