Lydbøger » Sommerlys og så kommer natten

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Sommerlys og så kommer natten Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jón Kalman Stefánsson

lydbog og e-bog

Introduktion

Sommerlys og så kommer natten er blevet hylder af anmelderne i medier som Jyllands-Posten, Bogrummet og Nordjyske Stiftstidende. Roman er blevet hyldet som en maskulin og klassisk nordisk roman, der giver et meget moderne, tidstypisk billede af den nyere, nordiske litteratur. Det er en samtidsroman, der tematiserer moderne mennesker i en moderne verden med et tvist.

Sommerlys og så kommer natten lydbog er oversat fra islandsk til dansk af Áslaug Th. Rögnvaldsdottir og indtalt af Carsten Warming. Vi giver dig her muligheden for at få adgang til Sommerlys og så kommer natten lydbog gratis. Det eneste du skal gøre er at følge instruktionerne her på siden. God læselyst!

Informationer:

Oplæser: Carsten Warming
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 7 timer og 44 minutter

Sommerlys og så kommer natten: Handling

Sommerlys og så kommer natten er den islandske forfatter Jón Kalman Stefánssons sjette roman ud af ti. Det er en skøn samtidsroman, der spiller på almenmenneskelige tematikker så som drømme, livsvilkår, idéer og længsler. Romanen har ikke én hovedrolle, da alle karaktererne i romanen på skift optræder som hoved- og biroller. Dog forløber deres liv ikke parallelt men knyttes på fineste litterære vis sammen.

Fortællingen starter med den velansete direktør for Trikotagefabrikken. Han har alt, hvad man kan ønske sig. En smuk kone, et lækkert hus og det gode, prestigefyldte og magtfulde job. Men da han en dag begynder at drømme på latin, ændrer hele hans liv sig. Han sælger huset, lader sig skille fra konen og siger jobbet som direktør op. Direktøren er blevet til Astronomen.

Sommerlys og så kommer natten er blevet velmodtaget af anmelderne. Romanen kaldes for varm, livsklog og humoristisk. Som en god samtidsroman skildrer den meget rammende, hvordan det er at være menneske – på både godt og ondt. Med Sommerlys og så kommer natten lydbog blev Jón Kalman Stefánsson nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Stefánsson har desuden været nomineret til denne pris to gange tidligere.

Sommerlys og så kommer natten lydbog er til dig, der er vild med gode fortællinger i en klassisk fortællestil, men den er også til dig, der elsker en god historie med et magisk islæt og et kærligt, varmt og fortryllende univers. Du kan få adgang til Sommerlys og så kommer natten lydbog gratis ved at lære videre her på siden.

Om forfatteren: Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson (født d. 17. december 1963) er en islandsk forfatter, der havde sin debut med digtsamlingen Með byssuleyfi á eilífðina fra 1988. De tidligste af Stefánssons værker er ikke oversat til dansk. Sommerlys og så kommer natten er da også den første af Jón Kalman Stefánssons romaner, der blev oversat til dansk, men siden er flere af hans bøger blevet oversat til dansk – blandt andet trilogien om Drengen.

Andre titler fra den islandske forfatter inkluderer Himmerige og helvede (2011), Englenes sorg (2012), Menneskets hjerte (2013), Fisk har ingen fødder (2015), Nogenlunde på størrelse med universet (2017) og Historien om Asta (2018).