Lydbøger » Sportsdigte

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Sportsdigte Lydbog

4.1/5

Forfatter: Jørgen Leth

lydbog og e-bog

Introduktion

De fleste kender Jørgen Leth og hans melodiske stemme, der har været brugt til mange sportsbegivenheder. Det er ingen overraskelse, at Jørgen Leth er glad for sport, men det er måske en overraskelse, at han har forvandlet den glæde ved sport til digte. Sportsdigte handler om alle sider af sportens udfoldelse. Der er plads til digte om alt lige fra pral og kærlighed, men også skuffelsen over et nederlag eller kammeratskabet på holdet.

Sportsdigte handler lige dele om mennesket, der dyrker sport, men også glæden ved at dyrke sport. Det er en flot balance mellem ære til en sport og en følelse af at høre til, som skinner igennem Sportsdigte.

Informationer:

Oplæser: Jørgen Leth
Sprog: Dansk
Kategori: Poesi
Længde: 54 minutter

Sportsdigte: Handling

Sportsdigte lydbog er ifølge Jørgen Leth selv et forsøg på at finde en beskrivelse af, hvordan vi hver især kan blive endnu bedre til at leve livet. De fleste kender Leth som kommentator til Tour de France, men han kan meget mere end det, hvilket han beviser med sine smukke digte i Sportsdigte lydbog gratis.

Her bliver der skrevet digte om nederlag og sejr, men der er også æresdigte for nogle af de sportspersonligheder, som Leth selv er blevet imponeret af i sit liv som sportstilskuer. Men frem for alt er det holdånden, der skinner igennem bogen.

Det er klart, at der er visse sportsgrene, der fylder mest i Sportsdigte lydbog. Det handler selvfølgelig om cykling, der har udgjort en stor del af Leths egen karriere, som sportskommentator. Men derefter er det også bordtennis, der får en stor plads i bogen. Der er digte om enkelte udvalgte sportsfolk set med Leths egne øjne, men der er også digte, som påtager sig en meget selvbiografisk karakter.

En ting langt de fleste digte har tilfælles i Sportsdigte lydbog gratis er tesen om, at de udvalgte sportsfolk kun næsten vinder. I modsætning til mange andre digte, der er fyldt med metaforer og ambitiøst brug af sproget, holder Leth det hele nede på jorden. 

De bedste digte i Sportsdigte lydbog er klart dem, som holder sig til kernen uden at forsøge at være noget pompøst. Det der også er med til at gøre dem til noget særligt, det er brugen af sportsudtryk, der bliver strøet ud mellem de naturlige beskrivelser af følelser og oplevelser i hvert et digt i Sportsdigte.

Om forfatteren: Jørgen Leth

Jørgen Leth kender langt de fleste danskere. Hvis ikke de kender til hans stemme fra hans tid som kommentator for Tour de France i løbet af mange år, har mange andre måske set ham på tv i det ene eller andet program, hvor han giver sin komplette holdning om det ene eller det andet.

Det er ikke uvant for Jørgen Leth at skabe oprør i det danske medie, hvilket han har gjort i en stor del af sin karriere. Hvis du er nysgerrig på, hvordan han gjorde det, burde du tage at læse Det uperfekte menneske, som fortæller om Leths yngre dage, hvor han boede på Haiti.