Lydbøger » Stalin

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Stalin Lydbog

4.1/5

Forfatter: Bent Jensen

lydbog og e-bog

Introduktion

Stalin er et navn, som næsten hele verden kender til i lille eller stor sammenhæng. Men Stalin er langt mere end bare et navn. Stalin var en enkelt person, som formåede at overbevise hele sit land om sin personlige utopi, der senere skulle føres ud i resten af verden.

Denne biografi om Stalin kigger nærmere på personen bag navnet, som i mange andre sammenhænge var kendt som Koba blandt sine nærmeste. Der undersøges de mange løgne, som Stalin spandt for sit russiske folk, og hvordan en stor løgn kunne være med til at påvirke et helt land, og senere store dele af resten af verden.

Informationer:

Oplæser: Anders Gellerup Koch
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 11 timer og 6 minutter

Stalin: Handling

Stalin lydbog er en historisk biografi om en af de ledere, som det 21. århundrede kommer til at blive husket for i mange år efterfølgende. Mange folk diskuterer stadig, om det er positive eller negative ting, Stalin bliver husket for. Men faktum er, at Stalin gjorde et navn af sig selv, som hele verden den dag i dag kender kun alt for godt.

Stalin var ikke det eneste navn, som verden kendte til for denne person. Stålmanden eller Koba var to andre navne, som Stalin blev omtalt med i sin levetid og helt frem til sin død i 1953. Stalin lydbog gratis er en dybdeborende undersøgelse af den stalinisme, som var med til at skabe et stalinistisk system i Rusland.

I Stalin lydbog gratis bliver det forklaret således, at Stalins egne paranoide vrangforestillinger var med til at skabe det rædselsregime, der senere fik overtaget i Rusland. Det blev et rædselsregime, som senere var med til at udrydde enhver potentiel fjende af selvsamme regime. Det var fjender, hvor der ikke blev skelnet mellem reelle eller faktiske fjender, og ingen chancer blev taget i Stalin lydbog.

Ved hjælp af en lang række planer, blev den russiske befolkning offer for utallige tiltag, som var sat i gang for at beskytte det forskruede stalinistiske regime. Det var alt lige fra tvangskollektivisering, til Gulag til skueprocesser, hvilket i sidste ende betød, at alt for mange mennesker blev enten dræbt eller deporteret.

Stalin lydbog er ikke kun et indblik ind i denne person, men også det store system, der opstod omkring ham i takt med, at han spandt en utopisk løgn om en perfekt sovjetisk verden. En løgn som skulle sprede sig til hele verden i store og lille forestillinger.

Om forfatteren: Bent Jensen

Professor Bent Jensen har brugt næsten et helt liv på at forske i Stalin og sin forskruede stalinisme. Dette har resulteret i Stalin, som er en dybdegående biografi over en enkelt mand, og den indflydelse han havde i sit land, og til dels resten af verden.

Det er tydeligt hele biografien igennem, at Bent Jensen ved, hvad han snakker om. Foruden denne koncentrerede biografi om Stalin, har Bent Jensen også skrevet en række andre faktuelle bøger om Rusland og landets til tider tragiske historie. Du kan for eksempel læse videre i Ruslands undergang eller Gulag og glemsel, hvis Stalin har vakt din nysgerrighed på, hvordan en mand kunne påvirke et land i så voldsom grad, som Stalin gjorde.