Lydbøger » Store Kongensgade 23

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Store Kongensgade 23 Lydbog

4.1/5

Forfatter: Søren Ulrik Thomsen

lydbog og e-bog

Introduktion

Bogen Store Kongensgade 23 tager udgangspunkt i forfatteren, Søren Ulrik Thomsens, minder fra ungdommen. Da han var teenager, boede han netop på Store Kongensgade 23, og det var her at han oplevede puberteten. Samtidig fik han en depression, og har af flere omgange haft lange indlæggelser på sindssygehospitaler.

Nogle af minderne handler også om dem han kender. Både morfar Henning, hans klasselærer Bodil og hende den smukke Jane som gik på Sølvgade Skole. På samme adresse begyndte han at gå med tanker, hvorfor folk i det hele taget skriver, han begyndte at frygte alderdommen. Selvom Søren Ulrik Thomsen kun boede i lejligheden i et år, så er det alligevel det sted der har bragt ham flest minder, på godt og på ondt. For at høre mere kan du lytte til Store Kongensgade 23 lydbog.

Informationer:

Oplæser: Niels Skousen
Sprog: Dansk
Kategori: Fakta
Længde: 2 timer og 16 minutter

Store Kongensgade 23: Handling

Store Kongensgade 23 er faktisk et essay, hvor forfatteren Søren Ulrik Thomsen tager læseren med tilbage til ungdommens år; det år han boede på Store Kongensgade 23. Noget af det første han indleder bogen med, er sætningen: Der er et enkelt sted i et menneskes liv, der viser sig at være det vigtigste. Og det har han fuldstændig ret i.

Det var sammen med familien at han flyttede ind i Store Kongensgade 23 på 4. sal, da han blot var 16 år gammel. Og det var netop hér, at han har oplevet ting som har påvirket hans liv på både godt og ondt. Han beskriver selv, at det var på denne adresse at han har oplevet nogle tunge ting, hvor han siger at han faktisk nærmest ikke kan huske dem. Men samtidig har han også oplevet så vidunderlige ting der, at han kan huske hver eneste lille detalje. For at høre mere om hvad Søren Ulrik Thomsen skriver, kan du lytte til Store Kongensgade 23 lydbog gratis.

De beskrivelser som Søren Ulrik Thomsen har med i bogen, kan røre enhver som læser bogen. Hans ordvalg er så gennemtænkt, og det maler et meget nøjagtigt billede af hans verden som teenager. Man hører om de mest barske tanker, og tiden på sindssygehospitalet, og samtidig hører man om forelskelse. Selvom han har oplevet mange svære ting i livet, så formår han stadig at være positiv, og han er i stand til også at kunne fokusere på de gode ting der er sket ham. Bogen er virkelig velskreven, og man får et klart billede i hovedet af både lejligheden, og hans liv som det så ud dengang. For at høre mere, kan du lytte til Store Kongensgade 23 lydbog.

Om forfatteren: Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik Thomsen er en dansk forfatter, som debuterede som forfatter i 1981 med City Slang. Han har undervejs i karrieren skiftet lidt genre, da han startede ud med mytologisk storbymiljø, til et religiøst og erkendelsesmæssigt rum. Og i 2000 begyndte han nærmest at blive opfattet som en poet. Han har udgivet diverse noveller og tekstsamlinger, og har også udgivet nogle essays og digte.

Han har studeret på Københavns Universitet, hvor han læste litteraturvidenskab, så han har en del i rygsækken som han kan bruge til hans liv som forfatter. Han har vundet lidt forskellige priser, helt fra 1985 og til 2015.