Lydbøger » Storfyrstinden

Bookbeat (90 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Storfyrstinden Lydbog

4.1/5

Forfatter: Trine Engholm Michelsen

lydbog og e-bog

Introduktion

At tale er sølv, men tavshed er guld kan meget vel bruges om den anonyme Storfyrstinden. Storfyrstinden er en overraskende historie for de fleste, der vil opdage og lære, at ikke alle modstandsmænd var mænd. Faktisk var en af de største modstandsmænd en kvinde. Jutta Graae var hendes navn, men det er ikke et navn, som bliver skrevet med store bogstaver i historiebøgerne.

Storfyrstinden er en afgørende historie om en kvinde, som vidste, hvornår hun skulle tale, og ikke mindst hvornår hun skulle tie. Hvilket er årsagen til, at langt de færreste i Danmark kender til Jutta Graae. Til trods for at være en af de absolut største individer i modstandsbevægelsen, har hun holdt sig tavs for ikke at sætte noget som helst over styr.

Informationer:

Oplæser: Grete Tulinius
Sprog: Dansk
Kategori: Biografier
Længde: 10 timer og 13 minutter

Storfyrstinden: Handling

Storfyrstinden lydbog er første gang, der bliver gravet i historien om Jutta Graae. Rygterne om Jutta Graae er nærmest også ikkeeksisterende. For selv om Jutta Graae vidste næsten alt, så holdt hun det for sig selv, eller delte det i hvert fald kun med de vigtigste. Nogle vil måske se anderledes på den danske modstandsbevægelse, hvis de var klar over, at en af frontløberne af de mange modstandsmænd var en kvinde. For Jutta Graae spillede en særdeles vigtig rolle for Danmark og de mange Allierede.

Storfyrstinden lydbog gratis fortæller om, hvordan Jutta Graae spillede en overraskende stor rolle i verden af spioner i løbet af Anden verdenskrig. En så vigtig rolle, at hun sågar havde flere dæknavne. De danske Allierede kendte hende under navnet Storfyrstinden. De engelske Allierede kendte hende under navnet Haddock, mens svenskernes modstandsbevægelse kendte hende under navnet Den Röda Neljika. Spørgsmålet, som mange stiller omkring Jutta Graae er, hvordan hun bar sig af med det hele? 

Da meget få mennesker kendte til Jutta Graae, er det svært at forsøge at afgøre, hvad der har været hendes drivkraft, eller få et overblik over, hvilken rolle hun helt præcis havde, som var med til at påvirke historien.

Storfyrstinden lydbog gratis er første gang, der bliver løftet på låget om Jutta Graaes utrolige livshistorie. Forfatteren Trine Engholm har samlet en ufattelig mængde arkivmateriale, som mange regnede for glemt eller forsvundet, og derigennem bliver der dannet et portræt af en af Danmarks glemte heltinder. Storfyrstinden lydbog er en beretning om en bemærkelsesværdig kvinde, som levede et liv med frygten uden på tøjet, men med modet dybt i hjertet.

Om forfatteren: Trine Engholm

Storfyrstinden lydbog er Trine Engholms første bog. Hun har brugt meget lang tid på at grave de mange arkivmaterialer igennem for at finde alle dokumenter, der har refereret til Storfyrstinden Jutta Graae, med henblik på at danne sig et overblik over en imponerende livshistorie.

Således er Storfyrstinden også et portræt af en af Danmarks helte, som mange er blevet overrasket over, var en kvinde. Men Jutta Graae var en kvinde med mod i overflod, og dertil et stort hjerte for sit hjemland. 

De mange arkivmaterialer er med til at fortælle Jutta Graaes historie fra seks verdensomvæltende år, som forløb mellem 1939 og 1945, hvor Jutta Graae mest af alt blev kendt som Storfyrstinden.