Lydbøger » Stormfulde højder

Bookbeat (60 dage gratis)

Mofibo (30 dage gratis)

Stormfulde højder Lydbog

4/5

Forfatter: Emily Brontë

lydbog og e-bog

Introduktion

Tag med til det 18. århundredes Yorkshire med Stormfulde højder af Emily Brontë. Århundredet er ved at blive afsluttet, og fortælleren Mr. Lockwood besøger gården Wuthering Heights. Dette var nemlig stedet, hvor der nogle år forinden udspillede sig en yderst dramatisk historie om familien Earnshaw og hittebarnet Heathcliff, der senere blev bedt om at forlade gården i skam. Undervejs opdager Lockwood en masse skeletter, der er gemt i skabet.

Lyt til Stormfulde højder lydbog gratis og hør denne fortælling om kærlighed, lidenskab, tyranni, ydmygelse og had. Der er drama fra start til slut i Stormfulde højder lydbog, og det er blevet fortalt på smukkeste vis af Emily Brontë.

Informationer:

Oplæser: Karsten Pharao
Sprog: Dansk
Kategori: Romantik
Længde: 11 timer og 11 minutter

Stormfulde højder: Handling

Stormfulde højder indledes i 18. århundrede i samfundet omkring byen Yorkshire. Det 18. århundrede er ved at være til ende, og vores fortæller Mr. Lockwood besøger en gård ved navn Wuthering Heights, der er beliggende lidt uden for byen. Her bliver han fortalt en historie om de dramatiske begivenheder, der udspillede sig nogle år forinden besøget på gården.

Med Stormfulde højder har man fra forfatterens side skabt en spændende og lidenskabelig historie om kærlighed. Lyt til Stormfulde højder lydbog gratis og følg den til tider nærmest dæmoniske kærlighed mellem de to hovedpersoner Catherine Earnshaw og Heathcliff. Heathcliff er et hittebarn, der bliver taget ind i familien af Catherines far.

Heathcliffs liv i Stormfulde højder er godt, indtil faderen dør. Herefter bliver tilværelsen til et rent helvede, da Catherines jaloux bror overtager gården. Lyt til Stormfulde højde lydbog og hør om, hvordan broderen udsætter Heathcliff for tyranni og ydmyger ham.

Nedturen bliver total for Heathcliff, da Catherine gifter sig med en anden af materialistiske årsager. Herefter fortælles det i Stormfulde højder lydbog, må Heathcliff forlade gården og overleve på egen hånd. Der går tre år i Stormfulde højder, før Heathcliff vender tilbage til gården, og han har ændret sig en hel del. Med sig har han en plan om en grusom hævn for det, han oplevede som yngre.

Giv dig i kast med Stormfulde højder og hør om den plan, som Heathcliff har sat sig for. Stormfulde højder er en spændende fortælling om kærlighed og hævn, der får vidtrækkende konsekvenser for alle, der er involverede.

Om forfatteren: Emily Brontë

Stormfulde højder af Emily Brontë er en af de mest dramatiske kærlighedshistorier i verdenshistorien. Faktisk modtog værket ikke særligt meget omtale, da værket udkom i 1847, men sidenhen er det gået hen og blevet Brontës måske mest kendte værk. Brontë blev født i Yorkshire i 1818, og det er også her, at historien udspiller sig.

I sine unge dage var forfatteren inspireret af Walter Scott og andre af samtidens romantikere. Inspirationen blev til en række digte, der udkom under diverse synonymer. Senere gav Emily Brontë sig i kast med at skrive den roman, der blev til det omtalte værk. Dette blev til den eneste udgivne roman, da hun døde af tuberkulose året efter udgivelsen.