Lydbøger » Sumobrødre

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Sumobrødre Lydbog

4.5/5

Forfatter: Morten Ramsland

lydbog og e-bog

Introduktion

I Paradishaven, der findes i udkanten af Odense, udspiller historien i Sumobrødre sig. Sumobrødre er generelt fyldt med børn, og det er bestemt drengene, som fylder en hel del i kvarterets gader. Mød Lars, Overbiddet og resten af børnene i kvarteret i 1980’ernes Odense. Følg med i deres liv, der er fyldt med humor, tæsk og venskab i Sumobrødre lydbog gratis.

Sumobrødre lydbog indeholder lidt af det hele. Fra tennisspil med levende skrubtudser og meningsløse slåskampe og videre til søgen efter faderens pornoblade. Der er fart på drengestregerne i Sumobrødre, og børneverdenen kan til tider være barsk og sætte sine spor.

Informationer:

Oplæser: Jens Albinus
Sprog: Dansk
Kategori: Romaner
Længde: 6 timer og 40 minutter

Sumobrødre: Handling

Sumobrødre lydbog er oplæst af Jens Albinus og fortæller historien om den tredje roman af forfatteren Morten Rasland. Bogen foregår i år 1981 i et lille rækkehuskvarter i udkanten af Odense kaldet Paradishaven. Det er i dette kvarter, at vi først møder en 11-årig dreng ved navn Lars. Lars bor sammen med sin lillebror, som han referer til som Overbiddet. Resten af familien udgøres af Lars’ moder samt overvægtige og dovne far.

Ifølge vores fortæller i Sumobrødre er navnet Paradishaven dog meget misvisende, da kvarteret er langt fra at være som et paradis. Faktisk er det næsten det helt modsatte. Hverdagen i kvarteret er simpelthen præget af råhed i form af tæsk. De store tæsker de små, og sådan er tilværelsen bare.

Sumobrødre handler generelt om det at være dreng og lige så stille begynde at bevæge sig hen i retning af en tilværelse som voksen. Vi følger Lars og de andre drenges slåskampe, drengestreger og generelle udvikling hen mod voksenlivet.

Vores hovedperson, Lars, nages af tvivl om sin far, for er han nu også Lars’ rigtige far? Undervejs er der overraskelser, der kommer frem, og Lars finder for eksempel ud af, at faderen har et barn med en anden kvinde. Og hvilke andre skeletter i skabet findes der i kvarteret i Odense, og kan sandheden blive ved med at blive under overfladen?

Sumobrødre lydbog fortæller den generelt humoristiske, men også til tider alvorlige historie om drengene fra kvarteret i Odense. Lyt til Sumobrødre lydbog gratis og se, hvad de nu er ude på.

Om forfatteren: Morten Ramsland

Morten Ramsland er forfatteren bag Sumobrødre. Han blev født i 1971 på Fyn og fik herefter sin debut med digtsamlingen Når fuglene driver bort i 1993.

I 1998 debuterede Ramsland i en ny genre, hvilket var romaner. Her fik han nemlig udgivet romanen ved navn Akaciedømme, der handler om identitetsforvirring. Det store gennembrug inden for romanskrivning kom dog med udgivelsen af Hundehoved i 2005, der generelt blev taget godt imod af anmelderne.

Ramsland fortsatte i det humoristiske spor, som blev lagt i Hundehoved, med udgivelsen af Sumobrødre i 2010. Ramsland omtaler selv denne bog som en kritik og hyldest af barndommens vildkab.