Lydbøger » Supernova

Bookbeat (60 dage gratis)

Podimo (30 dage gratis)

Supernova Lydbog

4.1/5

Forfatter: Anders Johansen

lydbog og e-bog

Introduktion

Ungdomsromanen Supernova er skrevet af den danske forfatter Anders Johansen. Forfatteren er en kendt figur på den danske litterære scene, og han er kendt for at skrive børne- og ungdomsromaner. Mange af hans værker er på diverse grundskolers pensumlister.

Supernova følger den 17-årige Sten, der lige har færdiggjort 9. klasse. I modsætning til andre elever i hans klasse, så påbegynder han ikke en ungdomsuddannelse. Han ved ikke rigtigt hvad han vil endnu, ud over at arbejde, være sammen med hans to bedste venner og fodre hans store interesse for konstellationen. Det nævnes også, at han som barn var temperamentsfuld, og han sammenligner hyppigt sig selv med en specifik stjerne.

Informationer:

Oplæser: Heine Bækkelund
Sprog: Dansk
Kategori: Ungdomsbøger
Længde: 3 timer og 41 minutter

Supernova: Handling

Anders Johansens roman Supernova er en ungdomsroman, som formår at fortælle den unge læser en til tider meget bekendt livssituation, fortalt på en finurlig måde. I Supernova følger man nemlig Sten, som står i en stillestående situation i livet. Man kan med fordel lytte til Supernova lydbog gratis, hvis man vil høre mere om Stens livssituation.

Man introduceres i Supernova lydbog til den centrale person ved navnet Sten. I Supernova lydbog hører læseren, at Sten er en 17-årig dreng, der lige har afsluttet fra grundskolens 9. klasse. I modsætning til sine tidligere klassekammerater, så er han ikke ved at påbegynde en gymnasial- eller erhvervsuddannelse. Tværtimod er han helt rolig over sin situation, selv om han ikke ved hvad han vil med livet. En ting han dog ved er, at han nyder sin ene hobby, nemlig konstellationen.

I Supernova lydbog hører man, at Sten arbejder på en genbrugsplads med hans far. Dette er ikke særligt sjovt for ham, i forhold til hans hobby for supernovaer, rummet og en irsk sangerinde ved navnet Roisin Murphy. Man hører desuden også at Sten har haft et mindre problem med sit temperament, siden han var en lille dreng, hvilket er derfor at han hyppigt sammenligner sig selv med en supernova.

Man kan i Supernova lydbog gratis høre, at han har to venner, og de træffer nogle skæbnesvangre valg sammen. Nogle af disse valg de træffer sammen har nogle gode udkom, men andre valg de træffer sætter dem i nogle farlige situationer, som også har nogle negative konsekvenser.

Om forfatteren: Anders Johansen

Anders Johansen er en dansk forfatter, der er født i starten af 1950’erne. Forfatteren er for mange en kendt figur på den danske litterære scene, og mange har læst et af forfatterens værker gennem deres uddannelsesinstitution. Forfatterens værker er nemlig på en del pensumlister i folkeskolerne samt nogle ungdomsuddannelser. Dette skyldes at forfatteren har skrevet samtlige børne- og ungdomsromaner i sit forfatterskab.

Forfatteren er kendt for at skrive romaner inden for genren børn og ungdom, men dette er ikke den eneste genre han skriver i. Siden sin debut som forfatter i 1984, har han formået at udgive over 20 forskellige romaner. Han er eksempelvis kendt for at have skrevet Supernova og Tranedans.